Jestem jak najbardziej za odrywaniem sie czasami od "dokumentalizmu" ryb, inne wiadomości dotyczące naszych ryb i środowiska mnie równie wciągają co rzetelne opisy nowych gatunków ryb, a może nawet i bardziej
. Nie cierpię opisów encyklopedycznych ryb i przedstawianie danego gatunku przez autorów którzy go nie hodowali. Opis taki jest dla mnie jakiś bez życia, pozytywnych wrażeń.
Inne tematy artykułów opisujące Tanganikę są jak najbardziej wskazane i porządane. Tu ukłon w stronę Jacka! Jest to na pewno interesująca lekura.
Poruszając jeszcze temat czasopism akwarystycznych. Szkoda że powoli one giną gdzieś na rynku wydawniczym. Czyżby polski akwarysta opierał swoją wiedzę jedynie na internecie, gdzie jest sporo też głupot i nie miał potrzeby zakupu raz w miesiącu (kwartale) takiej gazety. A może nie potrzebuje aż takiej wiedzy akwarystycznej (jedno stado ryb i wystarczy). Sam nie wiem co o tym myśleć. Gdzie sie podziały takie czasopisma jak: "Akwarium", "Aqua Terr", "Aqua Magazyn", "Cichlid News" ? Szok!
Leszek