zbiorcza odpowiedź - wybaczcie
Wiecie, głupotę i niedostatki w kulturze osobistej ludzi zaglądających na forum mogę przeżyć, ale pycha i agresywna postawa wśród osób stanowiących trzon tego forum (lub innych, pojawiających się rzadziej, ale doświadczonych akwarystów) czasem mnie martwi.
wiesz ciekaw jestem kogo masz na myśli , ja nie dostrzegłem takowej, ale może się mylę
Ale na niegrzeczność i wszelkie formy kłótliwości reagować musimy albo ostro albo zbywać milczeniem. Kompromis w tej sprawie jest dla mnie nieosiągalny
reakcje moga być różne , ale moim zdaniem powinny być. JAk dla mnie najlepszą reakcją jest nie pisanie ,że ktoś łamie 77 punkt regulaminu, ale wycięcie jego na przykład obraźliwych słów. Tu nie ma miejsca na dyskusję i demokrację, tu jest jednak dyktatura i władza. A władza powinna być światła ;-)))
Osobiście nie boję się wycinania i recenzowania - bez cenzury jest na grupach dyskusyjnych.
Jestem dysgrafem i dyslekta z wieloletnim stazem
wiesz ,mogę to zrozumieć ,sam czasem popełniam błędy, ale moim zdaniem w tej sprawie nie powinno się cenzurować, z drugiej zaś strony najłatwiej jest napisać jestem dyskografem i bez odrobiny wisiłku (słownik) napisać okropne zdania
Co do kolorów czcionki: ludzie bedą się czuli napiętnowani a nie pouczeni. Świnie i tak będą robić swoje
ja pisałem,aby błędy merytoryczne lub sprawy kontrowersyjne zaznaczać na żółto z odpowiednim pod spodem komentarzem. Możesz się z tym oczywiście nie zgadzać, natomiast nie wiem co masz na mysli pisząc świnie ......
Dalej - sadze, ze trzeba odpowiadac na kazde (nawet najprostsze pytania),
a ja jestem przeciwnego zdania, na głupie czy setne pytanie nie musisz odpowiadać, jeśli odpowiesz i dasz się wciągnąć w głupią pyskówkę to szkoda czasu, ale oczywiscie można to tak zrobić żeby po raz enty przekazać jakąś wiedzę ogółowi |