Witam wszystkich!
mam pytanie do Szanownego grona.
Czy sa to moje jakies zwidy i mylne oddczucia, czy powstala jakas plaga, "wysyp" chorob i problemow na ogolnym forum?
Zalamalem sie dzisiaj przy temacie z ospa. Jak mozna pomylic "kulki" z "plamami".
Drugi przypadek z ostanich chwil to przypadek Luny. Jeden wielki balagan. Chaotyczne posty, malo konkretne i szarapnie sie oraz szkodzenie rybom.
Teraz czytam o jakis ranach na ciele trofeusa, a czlowiek ma w akwarium korale.
Pisze ten post bo sie troszke wkurzylem ze nie ma innych tematow na forum tylko o chorobach i dolegliwosciach ryb. W wiekszosci przypadkow to wina opiekunow i moim zdaniem "lekkiego" podejscia do tematu. Odnosze wrazenie ze Ci akwarysci lecza te ryby bo zaplacili za nie , a nie dlatego ze sa to zywe stworzenia i pozbywaja sie fajnych wrazen obserwacji zdrowych, wesolych ryb. Nie moge zrozumiec o co w tym wszystkim chodzi.
Powiem szczerze ze ja chyba dam sobie spokoj na jakis czas w udzielaniu sie w tematach o chorobach bo nerwowo wysiadę ;-).
A teraz pol zartem - pol serio ;-).
Jezeli ktos uklada banner - haslo to proponuje sie zastanowic dobierajac slowa. Szczegolnie jak te slowa beda sugerowac ciagla pomoc i radzenie po zakupie. to wielce moim zadniem zoobowiazujace, ale jak dzisiaj tego doswiadczylem (na forum, mailowo oraz telefonicznie, Marcin wie o co chodzi) to jestem tak zmeczony jakbym tone wegla przerzucil.
Moze napisac jakas "pigulke" o przygotowaniu zbiornika dla trofeusow (jak powinnien wygladac, wielkosc, filtracja) z odnsnikami do dzialu "Artykuly i recenzje".
Leszek |