Marcinie ustosunkowuje soie do Twoje wypowiedzi w innym temacie na temat artykulu o trofeusach.
-Po 1 primo- nie mam zamairu Ci chleba odbierac piszac rowniez o trofeusach.
- Po 2 primo- kiedys mialem obawy piszac prace koncowa na UG z logistyki ze kolega ma dokladnie taki sam tytul pracy co ja, a moj promotor i rowniez kolegi, powiedzial tak:" panie Leszku gwarantuje ze te prace na pewno bede inne mimo tego samego tematu, no chyba ze bedziemy pisac razem, to wtedy beda podobne"
Marcinie nawet jakbym chacial napisac podobny (podobny temat) artykul to moim zdaniem na pewno nie bedzie taki sam jak Twoj. Na pewno moje spojrzenie na hodowle trofeusow i waznosc pewnych spraw podczas tej hodowli sa inne niz Twoje. Takie porownywanie prac mnie dosc mocno nakreca.
Ja w takim razie napisze cos o trofeusach bazujac w duzej mierze na swoich notatkach i rysunakch w pozniejszym terminie. Chcialbym przede wszystkim przedstawic rozmnazanie trofeusow, zachowanie spoleczne, okres dojrzewania itp.
Pamietajmy ze Marta napisala rowniez ksiazke w tym temacie.
Ciekawe ilu tak naprawde tych "nowych" akwarystow z niej korzystalo?
Co do artykulow w ramach PT:
- mialy byc jako 1 Benthochromisy, a bedzie przygotowanie akwarium dla piaskowek
- Benthochromis tricoti
- Enatiopus/Xenotilapia melanogenys
- opisy poszczegolnych Xen ktore hoduje lub hodowalem, oczywiscie w porozumieniu z Marta i Arturem bo mysle ze moze on cos wstepnie za jakis czas napisze o X. red princess
- i mam jeszcze kilka planow ale to duzo czasu potrzeba, ale nie martwie sie bo Tropheus Tanganika oraz "PT był, jest i bedzie", z czego sie bardzo ciesze.
Serdecznie pozdrwiam Leszek |