Forum Tropheus Tanganika
 - Forum - Rejestracja - Odpowiedz - Szukaj - Statystyki - Faq -
Forum Wewnętrzne Forum Tropheus Tanganika / Forum Wewnętrzne /

A może ściepka na nagrode od PT dla konkursu forumowiczów

Strona  Strona 2 of 4:  « Previous  1  2  3  4  Next »  
Autor tasma
Użytkownik
#31 - Posted: 20 Lut 2007 13:08 
Kubek, koszulka czy dyplom bedzie ok.
Mysle ze dawanie innych wartosciowych nagrod nie ma sensu bo po pierwsze jest to konkurs firmy Tropheus, a po drugie nagrody sa na tyle wypasione ze dokladac sie do nich nie trzeba. Chodzi raczej o znaczenie symboliczne (przynajmniej ja to tak odbieram).

Zrobienie takich gadzetow PT nie byloby glupie. Na przyklad koszulek. Fajowo bysmy wygladali wszyscy pod koniec kwietnia w Krakowie. Ktos ma dostep?

Autor fazi64
Użytkownik
#32 - Posted: 20 Lut 2007 13:19 
Fajowo bysmy wygladali wszyscy pod koniec kwietnia w Krakowie
Witam,
Ale sie narobi w necie!!! Zostaniemy juz nie "kolkiem wzajemnej...", ale zakonem ;)))
Ale pomysl Przemka super! Tylko Marcin (albo Leszek) musza sie zdeklarowac (dla mnie XXL) ;))
Pzdr.
Fazi64
PS.
Ja oczywiscie caly czas podtrzymuje, ze autor prac z S. diagramma ma u mnie odznake-button PT (jesli jej jeszcze nie ma) ;))
F64

Autor timus
Użytkownik
#33 - Posted: 20 Lut 2007 13:29 
Tylko Marcin (albo Leszek) musza sie zdeklarowac (dla mnie XXL) ;))

Nie ma kłopotu tylko musze znać ilość tych koszulek czy kubków. Wzory na koszulki (fotki w super jakości) i po kłopocie.

A Krzysiek! Ja miałem na sobie XL-ke Myślisz że jestes większy ;) ?

Marcin.T <')))><

Autor fazi64
Użytkownik
#34 - Posted: 20 Lut 2007 13:44 
Myślisz że jestes większy ;) ?
Witam,
No nie wiem, nie wiem, ale wole luzne stroje (kompleks "miesnia dyrektorskiego") ;)))
Pzdr.
Fazi64

Autor tasma
Użytkownik
#35 - Posted: 20 Lut 2007 13:54 
Proponuje wszystkie XXL. Dzieczyny beda mialy sukienki ;)

Autor timus
Użytkownik
#36 - Posted: 20 Lut 2007 14:56 
Jako cecha wspólna np. logo PT a na środku z przodu lub z tyłu kto co sobie wymarzy. Jest też opcja polo jak by się kto pytał.

Lub na styl PKMD można tylko robić miniaturki fotek na sercu a logo po przeciwnej stronie.

Wzór musimy jakoś ustalić jeśli ma to być koszulka PT ;)

Marcin.T <')))><

Autor tooold
Użytkownik
#37 - Posted: 20 Lut 2007 17:44 
nie rozdrabniajcie się teraz z pomysłami - uważam że jedna koszulka dla zwycięzcy nagrody publiczności jest ok , a czas goni

Autor JGr
Użytkownik
#38 - Posted: 20 Lut 2007 21:32 - Edytowany przez: JGr 
O koszulkach dla nas możemy pogadać później.

Leszek przez dłuższy czas będzie przebywał poza domem i jest bardzo zajęty, więc nie wiem jak z tym dyplomem.

Moja propozycja jest taka: 1 koszulka + 1 kubek dla 1 zwycięzcy. Byłoby fajnie, jakby do nadruku wykorzystać któreś ze zwycięskich zdjęć tej osoby, tylko czy mamy do tego prawo? Jeśli nie - dajemy zdjęcie, do ktorego prawa posiadamy. Do tego dopisek "Konkurs Foto 2007. Najlepszy w opinii użytkowników forum tropheus.com.pl", lub coś podobnego.

Koszt - jeśli dobrze zrozumiałem - ok. 40 zł., niechby było po 5 zł. na głowę.
Niech osoba, która podejmuje się tej pracy, uściśli szczegóły (potrzebny gotowy projekt do akceptacji), doprecyzuje wysokość składki (lepiej parę złotych więcej niż złotówkę za mało), poda nr rachunku bankowego i kończmy wątek bo trzeba będzie zmieniać datę na 2008.

Jarek

Autor timus
Użytkownik
#39 - Posted: 21 Lut 2007 10:34 - Edytowany przez: timus 
Jarku myślę ze nie będzie kłopotu z tymi prawami do zdjęć. Będą wykorzystane tylko dla właściciela. Nie wiem tylko czy w takiej rozdzielczości się nadadzą do nadruku. Najlepiej by było pod jakimś pretekstem dostać oryginalna fotografię w większej rozdzielczości.

Może Robert się tym zajmie?

Może powiedzieć że to będzie jakaś niespodzianka.

Czyli ostatecznie robimy trzy kubki i trzy koszulki? Z fotkami które wygrają?

Marcin.T <')))><

Ps. A więc podaje moje dane

Marcin Terpiłowski

82 200 Malbork

Lasowice Wielkie 86

Nr. kon. 96 1140 2004 0000 3502 4065 8009

Koszt kompletu (koszulka + kubek) to 40 pln

Autor fazi64
Użytkownik
#40 - Posted: 21 Lut 2007 11:06 
Witam,
Ale teraz musimy sie zdeklarowac - kto wplaca kase (zeby bylo wiadomo po ile).
Ja wchodze!
Pzdr.
Fazi64

Autor admin
Admin
#41 - Posted: 21 Lut 2007 11:25 
My też

Marta

Autor sue
Użytkownik
#42 - Posted: 21 Lut 2007 11:57 - Edytowany przez: sue 
Chyba się pogubiłam ;) To fundujemy 3 nagrody (zestawy), czy tylko jedną? Jeżeli dobrze zrozumiałam i chcemy docenić najlepszych w każdej kategorii, to potrzeba nam 3 zestawy, czyli 120 zł.
Czy zatem wpłacamy Marcinowi po 10, czy po 12, 15 zł?

My oczywiście też w to wchodzimy :)
Ustalmy to i do dzieła!!!

Pozdrawiam
Magda

Autor winiar
Użytkownik
#43 - Posted: 21 Lut 2007 13:06 
Jeżeli dobrze zrozumiałam i chcemy docenić najlepszych w każdej kategorii, to potrzeba nam 3 zestawy, czyli 120 zł.
Wg mnie 3 zestawy. Zróbmy zrzutke po 15 zł będzie zapas na zlot w kwietniu.

Marek

Autor timus
Użytkownik
#44 - Posted: 21 Lut 2007 14:42 
Wg mnie 3 zestawy. Zróbmy zrzutke po 15 zł będzie zapas na zlot w kwietniu.

Jeżeli wpłacające osoby chcą tez później mieć koszulki PT na zloty ;) To pozostałe pieniążki będą wykorzystane na ten cel .

Ja oczywiście wchodzę ;)

Marcin.T <')))><

Ps. Mam jeszcze pytanie do Roberta czy uda się zdobyć fotki w oryginalnej rozdzielczości?

Autor admin
Admin
#45 - Posted: 21 Lut 2007 14:51 
Przeciez na razie jeszcze nie skończyło się głosowanie.

Po drugie - do nas docieraja tylko małe zdjęcia. Trzeba prosic osoby, które wygrały o takie fotki.

Marta

Autor tooold
Użytkownik
#46 - Posted: 21 Lut 2007 16:01 
Po drugie - do nas docieraja tylko małe zdjęcia. Trzeba prosic osoby, które wygrały o takie fot

no i kawa się wylała

Autor JGr
Użytkownik
#47 - Posted: 21 Lut 2007 21:52 
Chyba się pogubiłam ;) To fundujemy 3 nagrody (zestawy), czy tylko jedną?

Chyba ja jestem sprawcą zamieszania. Myślałem o jednym zwycięzcy - tym, który uzyska największą liczbę punktów, mniejsza o kategorię. Ale jeśli chcemy docenić zwycięzców w każdej kategorii - nagrody muszą być faktycznie 3. (Oby nie było wygranych ex aequo ;-))

Trzeba prosic osoby, które wygrały o takie fotki.

No nie wiem. Zacznie się dopytywanie - po co? Okaże się, że nie każdy posiada fotografię w większej rozdzielczości... Myślę, że albo trzeba spróbować z tą rozdzielczością, którą mamy (jeśli to wykonalne), albo dajemy inne zdjęcia. W tym drugim przypadku zaoszczędzilibyśmy czas, pierwszy jest ciekawszy, ale nie wiemy czy do opanowania. Co sądzicie?

Co do rozmiaru koszulek - o ile bądą nam znane "gabaryty" ;-) nagrodzonych, możemy spróbować trafić w rozmiar, możemy też przyjąć, że rozmiar będzie uniwersalny. Ten drugi wariant znowu zaoszczędzi nam czasu i nerwów, może przyjmijmy XL?

Mamy ustalone:
1. wykonawca - Marcin
2. nr konta - j.w.
3. wysokość składki - po 15 zł.

Do ustalenia:
1. jakie wykorzystujemy zdjęcia?
2. rozmiar koszulek
3. konkretny projekt nadruków
4. może coś jeszcze? ;-)

Myślę też, że musi się wyłonić jakiś moderator tej inicjatywy i w razie potrzeby kontaktować się z resztą telefonicznie, czy mailowo (byle szybko), a na forum przedstawiać tylko konkretne, gotowe propozycje wymagające przedyskutowania. Jak będziemy każdy detal rozstrzygać na forum zajmie nam to bardzo dużo czasu.

Acha, oczywiście wchodzę.

Jarek

Autor drozd
Użytkownik
#48 - Posted: 21 Lut 2007 22:01 
ja również wchodzę...

podoba mi się tez inicjatywa koszulek PT na kwietniowe spotkanie... może już będzie dość ciepło żeby pokazać się w nich na mieście :-)

Marek

Autor timus
Użytkownik
#49 - Posted: 22 Lut 2007 11:00 
Mam taki plan.

Z przodu na koszulce logo PT 3x3cm na plecach kontur jeziora i dokoła po jednej z gatunków tanganikańskich ryb. Nie wszystkie ale te najbardziej popularne. Format wydruku na plecach max A4.

Na kubkach tez zbiór ryb z tanganiki i malutki znaczek PT.

Co Wy na to?

Jarek ma racje nie ma czasu ani pewności że zdobędziemy oryginalne fotki.

A i tu jeszcze pytanie do autorów fotek w galerii tropheusa. Czy mogę je wykorzystać do naszych celów?

Proponuje uniwersalnie rozmiar XL

Ja pomału zaczynam działać żebyście zobaczyli projekt nadruku.

Marcin.T <')))><

Autor winiar
Użytkownik
#50 - Posted: 22 Lut 2007 11:31 - Edytowany przez: winiar 
Pomysł bardzo mi sie podoba. Rozmiar XL bedzie wg mnie najbardziej uniwersalny.
Co do zdjęc - moje mozna uzyć bez problemów.

Marek

Autor winiar
Użytkownik
#51 - Posted: 23 Lut 2007 00:03 
Przyszła i do głowy jeszcze jedna myśl - tak z wieczora i rańca zarazem ;-). Może być taki przypadek, że miejsce pierwsze będzie ex aequo, wówczas należałoby rozważyć 2 pierwsze nagrody w danej kategorii.

Marek

Autor fazi64
Użytkownik
#52 - Posted: 23 Lut 2007 00:10 
Może być taki przypadek, że miejsce pierwsze będzie ex aequo
Witam,
Raczej nie bedzie (patrzac na prowadzony przeze mnie na biezaco ranking)
;))
Pzdr.
Fazi64

Autor winiar
Użytkownik
#53 - Posted: 23 Lut 2007 00:25 
Ja też prowadzę ;-)
Ale wydaje mi się, że warto taki przypadek mieć na uwadze.
Kładę się, dobranoc i dzieńdobry wszystkim ;-)

Marek

Autor timus
Użytkownik
#54 - Posted: 23 Lut 2007 10:19 - Edytowany przez: timus 
A oto część projektu na koszulkę. Ryb będzie więcej ale chciałem pokazać mniej więcej jak to wygląda.

I mam pytanie czy lepiej walnąć na przodzie czy na plecach?

Napisy będą jednakowe to narazie wersja robocza. A format A4.
Marcin.T <')))><

Autor admin
Admin
#55 - Posted: 23 Lut 2007 10:31 
Marcin

Rozmieszczenie tych odmian i gatunków jest zupełnie nieprawidłowe. Jeżeli juz chcesz mapę, to koniecznie musi być to właściwe.

Marta

Autor timus
Użytkownik
#56 - Posted: 23 Lut 2007 10:33 - Edytowany przez: timus 
Ja nie chciałem pokazać gdzie dokładnie występują dane odmiany.

To ma być tylko zestawienie gatunków z tego biotopu i to nie wszystkich ;)

Marcin.T <')))><

Ps. Zwróć uwagę Marto że nie zaznaczam żadnych punktów na linii brzegowej.

Autor admin
Admin
#57 - Posted: 23 Lut 2007 10:43 
Tak, rozumiem, ale dla mnie to zawsze sie jakoś sugeruje. Nie wiem, moze to tylko moje odczucia.

Marta

Autor fazi64
Użytkownik
#58 - Posted: 23 Lut 2007 11:02 
Witam,
Nie wiem, czy to nie bedzie za duzo i czy nie wyjdzie z tego "choinka"
Nie lepiej zastosowac jeden motyw (np. wybrany gatunek ryby) z przodu,
a z tylu sam kontur Jeziora (ewentualnie) i napis (np. "po luku" - informujacy o Konkursie i nagrodzie Uzytkownikow)?
Pzdr.
Fazi64
PS.
Jesli juz mapa z rybami - to popieram zdanie Marty - ryby we wlasciwych miejscach (ciekawe jaka odmiane trofeusa wybierze Marcin?)
F64

Autor winiar
Użytkownik
#59 - Posted: 23 Lut 2007 11:06 
Marcin, pomysł fajny i wyglada ładnie, ale zgodzę sie z Martą - brak miejsc może powodować ze będą mówić jakieś osiołki, ze sie nie zanamy. A wszycy patrzą na nasze ręce...
Porponuję zmniejszyć mapke i u mieścić ją z jednej strony całego zdjęcia. Po drugiej stronie i poniżej fotki ryb.

Marek

Autor admin
Admin
#60 - Posted: 23 Lut 2007 11:09 
Nie wiem, czy to nie bedzie za duzo i czy nie wyjdzie z tego "choinka"

Dla mnie to też niepotrzebnie rozbudowane. Takie jest moje zdanie.

Czy nie lepiej bardziej skromny plan?

Marta

Strona  Strona 2 of 4:  « Previous  1  2  3  4  Next » 
Forum Wewnętrzne Forum Tropheus Tanganika / Forum Wewnętrzne / A może ściepka na nagrode od PT dla konkursu forumowiczów Top

Twoja wypowiedź Click this icon to move up to the quoted message

?
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą tutaj pisać. Zaloguj się przed napisaniem wiadomości albo zarejstruj najpierw.

Forum Tropheus Tanganika Wygenerowane przez Simple Bulletin Board miniBB ®