Ponieważ wciąż dogrywane są pewne sprawy, a nie wszyscy może wiedzą o co chodzi, poniżej podaję informację bardziej pewne:
1. Zdecydowaliśmy (Marta i Ja) się wydać pismo – półrocznik.
2. Artykuły potrzebne są NAJPÓŹNIEJ do połowy czerwca
3. Objętość pisma to ok.100 stron, z czego ok. 80-90 to artykuły.
4. Mamy w zasadzie domkniętą sprawę druku i składu.
5. Potrzeba około 12-13 artykułow (tekstu).
6. Jest dopracowywany kolportaż .
7. Prowadzimy rozmowy z sponsorami, niektórzy wyrazili już akceptację. Z innymi dogrywamy (na tak lub nie) konkrety.
W związku z tym prosimy o odpowiedź na konkretne pytanie:
CZY ZAMIERZACIE BRAĆ UDZIAŁ W PISANIU ARTYKUŁOW DO NOWEGO PISMA - TANGANIKA?
Jak pisałam już wcześniej- drukarnia czeka. Zależy nam, abyście podjęli decyzję o swoim uczestnictwie do niedzieli wieczorem. Rozmowy redakcyjne zaszły zbyt daleko by nadal dywagować, czy ktoś coś zrobi czy nie.
Aby to ogarnąć, potrzebujemy wiedzieć:
1. kto zamierza w tych planach uczestniczyć.
2. w jakiej formie?
3. jakie artykuły tematyczne powstaną?
4. jeżeli ma być wydawana gazeta – to musi istnieć konkretny plan wydawniczy, nie tylko na pierwszego numeru, ale i na następnych. Bez tego nic nie będzie funkcjonowało. Jeżeli więc, u Was taki sprzeciw budzi pytanie „tak czy nie” to jak możemy coś planować? (jestem w komitetach redakcyjnych dwóch czasopism naukowych i wiem jak to działa).
Przyjmiemy ze zrozumieniem informację od tych, którzy nie będą mogli angażować się w te przygotowania. Rozumiemy jednak, że nadal (w jakiejś nieokreślonej przyszłości) będą Oni chcieli pisać artykuły pod logo PT dla magazynów akwarystycznych.
Marta
P.S.
Chyba Jarku nie wiesz, jaka jest aktualna forma PT?
Wpadanie na chwile na forum nie daje Ci jak widać obrazu wszystkiego. Stąd Twoje zdumienie zmianami na forum. |