KatarzynaR
Kasiu ta roslina to mikrozorium tak jak napisal Timus. Tu jest zdjecie na kt widac ja lepiej. Roslinke kupilam wychodowana na korzeniu wiec nie bylo problemu przelozyc ja na kamien. W sumie liście maja wysokosc ok 12-15 cm. Bardzo szybko rosnie, jak kupilam mialy ok 8-10 cm. Dodam ze do wody nie leje zadnych nawozów, a trofcie ja mocno atakuja, ale narazie (odpukac) jeszcze jej nie zjadly.
Jezeli chodzi o wysokosc roslin to sa jeszcze malutkie. Tu jest zdjecie na kt widac wszystkie rosliny:
W lewym rogu (kolo filtra wewn) jest cryptokoryna (pisownia ??? - sorry jesli byk), co najdziwniejsze wkopana tylko w pisasek i trofcie jej nie atakuja a kiku uwielbiaja na nich siedziec. Tak na marginesie kiedy ja kupowalalm miala zaledwie 10 listkow. To ona rosnie najszybciej tzn. wypuscila juz ze srodka okolo 15 listkow i caly czas pojawiaja sie nowe. Ma wysokosc ok 10 cm. Tu ja widac jak kiku w niej siedzi :)
Kolo grzalki tzn roslina jest przed grzalka jest anubias (wybacz ale nie znam dokladnie nazwy odmiany). To jest gatunek ktory rozrasta sie w wysokosc, podobno moze osiagnac 40 cm wys. Tak bylo napisane w koszyczku w ktorym byl. Narazie nie urusl w zwyz, ale puscil 2 listki nowe.
A tu na 1szym planie jest anubias, kt sie rozrasta w szerz. I tu sie zgodze bo jest duzo szerszy niz byl na poczatku. Tu jest w miare dobre zblizenie
Roslin nie nawoze, pale swiatlo od 14 do 23 żarowki power glo i teraz kupilam jakas na wzrost roslin o rozowej barwie swiatła ale swieci dopiero od wczoraj. Nie chce zapeszac, ale narazie rosna rewelacyjnie . Ale akwa ma dopiero niecaly miesiac wiec mam nadzieje ze dalej beda tak rosly.
A na koniec zdjecie naszego Chickena jak tak sie podoba w calej okazalosci: