Zgłaszam się ponownie.
Na razie wygląda to mało atrakcyjnie (oprócz załogi oczywiście !!!!).
Całość składa się z trzech sekcji. Początkowo były cztery ale po przemyśleniu i jeszcze raz uważnym przeczytaniu Waszych uwag postanowiłem z jednej zrezygnować aby zrobić więcej miejsca dla"stworzenia". Dalej wydaje mi się, że chyba jest tego kamienia trochę za dużo. Jednak myślę, że za pierwszym razem nie wszystko musi być na 100 %. Zacznijmy to jeść małą łyżeczką.
W każdym razie zrobiłem model w skali 1:1 z drutu - tak aby mieć pełną ocenę kompozycji. Trochę nie pasuje mi wymiar 57 między listwami ale sądzę, że można będzie włożyć skałki bokiem - pochylając. Chodzi o to, że ta pierwsza powinna być w całości. Starałem, się stworzyć najważniejszy punkt kompozycji w miejscu tzw. "złotego podziału" i dlatego ta pierwsza z lewej skałka powinna być dłuższa niz 57 cm.
Na razie niewiele ciekawego widać. Tylko szkielet z drutu. Jednak na następnych zdjęciach forma będzie już dobrze widoczna.
Ah! sam jestem podniecony - jak nam to wyjdzie....?
Jeszcze pytanie do Kuby:
Ile potrzebujesz miejsca w środku skały na urządzenia? Tak mniej wiecej ile, na ile, na ile -- cm?
Zaczęliśmy robić te dwie pierwsze, a z trzecią poczekamy, aż dostaniemy te wymiary.
POZDRO
J.