Witam!
Co się stało, już się nie odstanie i nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem. Ważne jest by ustalić strategię działania na najbliższy rok [co najmniej rok]. Jak spoczniemy na laurach to będzie klapa.
Konieczne jest spotkanie, choć wiem, że nie wszyscy maja wolne soboty i niedziele i będzie się trudno dostosować. Jak nie uda nam się spotkać – a bardzo na to liczę, to trzeba będzie kilka kwestii przedyskutować na forum.
Te kilka kwestii chciałbym aby ustalić już teraz:
1. Kwestia głosowania.
Jestem za głosowaniem większością głosów. [Tak/Nie/Wstrzymuję się od głosu]
Inne propozycje?
2.Kto chce nadal uczestniczyć w PT
Tak /Nie -> ja tak.
A teraz plany na przyszłość. Proszę zastanówcie się nad planami na przyszłość PT. Przedstawię to w punktach bo i tak będzie wygodniej:
0. Statut – czyli ramy działania PT . Potrzebny od zaraz! Im prościej tym lepiej i miej niedomówień. Trzeba go ustalić do końca roku, tego roku.
1. Czasem potrzebna jest szybka decyzja i czekanie aż wszyscy się wypowiedzą trwa bardzo długo. Dlatego uważam, że powinien być „lider” PT, którego kadencja trwać będzie 1 rok. Po tym czasie następuje zmiana i PT przewodzi inna osoba. Tak było w zeszłymroku w marcu o ile się nie mylę...
2. Współpraca z wydawcami gazet: NA, MA, TM w zakresie artykułów związanych z Tanganiką – doświadczenia hodowców, nowe ciekawe rozwiązania w zbiornikach itp.
2a. Potrzebny[a] jest korektor[ka]/korektorzy, którzy przeczytają artykuł i naniosą woje uwagi.
2b. Potrzebna jest
jedna wybrana przez nas osoba, która będzie na stałe kontaktowała się z wydawnictwami.
3. Współpraca z wydawcami gazet: NA, MA, TM w zakresie artykułów nie związanych z Tanganiką a popierających naszą pasję akwarystyczną pod logo PT.
Tak samo jak w pkt 2a i 2b.
4. Rozwój strony
http://www.projekttanganika.pl/ .
Myślę by w dziale artykuły i recenzje dodawać recenzje na temat nowych filmów, płyt CD i książek akwarystycznych [Rośliny w akwarium…] a także innych ciekawych książek związanych np. z filtracją [Jak uprawiać rośliny bez ziemi … ], zmian na naszym globie [Wymarzone jezioro…; Kres ewolucji…] a także stron WWW – niekoniecznie związanych z Tanganiką.
Może stworzyć coś takiego jak „dobre strony” –> fora i miejsca zakupów?
4a. Potrzebna jest osoba do umieszczania tych informacji na stronie.
4b Rabat dla uczestników PT w klepach internetowych czy też sklepach jako takich??
5. Propagowanie PT na zlotach – prelekcje i uczestnictwo w zlotach.
Wiem, że będzie trudno ale można to pogodzić. Ja w tym roku byłem w Łodzi [bez prelekcji] Kraków i Wrocław [Prelekcja]. Ważne by po zlocie napisać recenzje – kajam się nie napisałem…
5a. Ja na tą chwilę mogę uczestniczyć. Nie mówię, że w każdym ale postaram się bywać. Ważne by pojawiało się kilka osób - o ile to możliwe
5b. Tematy do omówienia i przekazania na zlotach
5c. Zlot w Krakowie u Marty i Roberta – ważne by zastanowić się co przedstawić i omówić.
5d Osoba do kontaktów z grupami WTA, KFA, które organizują zloty. Ustala wszelkie szczegóły odnośnie prelekcji.
6. Propagowanie logo PT na innych strona WWW – ja tego póki co nie robię – kajam się.
7. Sponsoring nagród – np. za najlepsze zdjęcie czy co tam….
7a. Jaka nagroda – i do jakiej kwoty
8. Kalendarze na 2009 rok – może karki świąteczne???
8a. Kalendarze tak – co i jak i za ile. Trzeba się tym zająć ok. kwietnia/czerwca by nie robić tego na ostatnią chwilę.
8b. Kartki - komu ile??
…..
Proszę zastanówcie się na spokojnie nad pkt 1 i 2 i odpowiedzcie na nie.
Co do pozostałych punktów. Może macie inne pomysły?, Jeżeli uważacie że moje są do bani to też to napiszcie. Przemyślcie je na spotkanie, bądź na dyskusję na WWW.
Pozdrawiam
Marek