-
Forum
-
Odpowiedz
-
Szukaj
-
Statystyki
-
Faq
-
Forum Tropheus Tanganika
/
Ryby z innych biotopów
/
Nowy aranz
nechor
Użytkownik
- Posted: 22 Sier 2010 17:02
Nowy aranz tutaj:
...sorry za odbicia w szybie - w dzien zawsze cos widac, nie umiem sie tego pozbyc. Generalnie jednak widac co i jak.
Sinice usunalem recznie, a skoro juz postresowalem ryby to i obrocilem korzen, ktory teraz chyba prezentuje sie ciekawiej. Spora powierzchnia ulozona pionowo pozwoli mi moze zrobic ladne zdjecia ziemiojadom.
Polit
Użytkownik
- Posted: 22 Sier 2010 17:57
Jakie wymiary ma to akwarium?
Wygląda fajnie ;)
nechor
Użytkownik
- Posted: 22 Sier 2010 18:13
To leciutko powiekszona 300 litrowka (328l) - wymiary dopasowane do szafki. Wymiary to okolo 150x50x45 (ostatni to wysokosc - nigdy nie moge zapamietac w jakiej kolejnosci sie to podaje :) ).
No i dzieki za pozytywna opinie :-)
carman
Użytkownik
- Posted: 23 Sier 2010 11:36
typowe czarne wody tylko nie wrzucaj szyszek olchy ani żadnych liści jak ziemki wymieszają z piachem nie wyciągniesz tego i będzie zbierał się straszny syf na dnie pozatym akwarium fajne i widać ze zrobione specjalnie pod te ryby życzę powodzenia
nechor
Użytkownik
- Posted: 23 Sier 2010 23:04
Dzisiaj nastepne tarlo ziemiojadow - tym razem pokladelko samicy ma chyba z pol centymetra :P
Nowy aranz stworzyl groty w korzeniu zasklepione u gory - co ryby tam wyprawialy... Caly dzien plywaly prostopadle do powierzchi korzenia, czyli odwrocone do gory nogami, badz tez poziomo do podloza. W pewnym momencie wydawalo mi sie, ze widze ziarenko ikry, ale nie chcialem ich stresowac latarka. Teraz juz nic nie widze.
carman
Użytkownik
- Posted: 23 Sier 2010 23:42
widzę że jesteś bardzo niecierpliwy jeżeli samica złożyła ikrę nie będzie wypływać nawet na posiłki a samiec będzie patrolował teren przyległy do korzenia
nechor
Użytkownik
- Posted: 24 Sier 2010 00:26
Niecierpliwosc to moje drugie imie (o ile nie pierwsze) :-)
Szkoda nieco samicy - jest wyraznie wyczerpana za kazdym razem po takiej akcji :/
carman
Użytkownik
- Posted: 24 Sier 2010 12:29
ja u moich ziemiojadów obserwuje takie zachowania i samica za każdym razem mało je samiec zawsze coś uszczknie odpływając od terytorium
Szkoda nieco samicy - jest wyraznie wyczerpana za kazdym razem po takiej akcji :/
to jest tarło i wymaga od ryb wysiłku pozatym moim zdaniem twoje ryby dopiero się uczą to robić dlatego może się zdarzyć że ikra zostanie zjedzona przez nie same lub np kiryski ba a nawet narybek zniknie w nocy powiem tak ja po stopniu agresywności pary oceniam czy w gnieździe jest ikra,larwy czy już narybek i wtedy odławiam małe rybki teraz mam około 150 szt i już nie przenoszę bo brakuję mi akwariów
http://www.youtube.com/watch?v=lGDynTwM8eU
nechor
Użytkownik
- Posted: 24 Sier 2010 15:12
Niezly widok na tym filmiku - gratuluje :-)
carman
Użytkownik
- Posted: 24 Sier 2010 19:37
dziękuję przy karmieniu śmieszny dźwięk mlasknia wydają
http://www.youtube.com/watch?v=Cmvqk2lg_Qo
tu masz moje akwarium ogólne kiedyś była cherbatka ale teraz powyjmowałem torf i szyszki i leję wodę z filtra ro tak naprawdę to wszystkich szyszek i liści do tej pory nie powyciągałem są pozakopywane akwarium proste 140x60x60 500l 10x guianacara geayi 4x satanoperka 2 pilęgniczki boliwijskie 2 skalary i skośnopręga z którą muszę coś zrobić
Forum Tropheus Tanganika
/
Ryby z innych biotopów
/ Nowy aranz
↑
Twoja wypowiedź
?
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą tutaj pisać. Zaloguj się przed napisaniem wiadomości albo
zarejstruj
najpierw.
Archiwum
Tropheini
Inne ryby tanganickie
Technika akwarystyczna
Żywienie i choroby ryb
Literatura
Sprawy ogólne
Jezioro Tanganika
Uwagi Dotyczące Funkcjonowania Forum
REGULAMIN FORUM