jeju, strasznie to przykre i żenujące, jest niestety pewna grupa ludzi, powiedziałbym odsetek w każdej zbiorowości Polaków, od forum począwszy, którzy lubują się w podkładaniu bardziej lub mniej świadomie smrodu, którzy psują wszystko od środka i kunsztownie rozwijają ten niszczycielski talent szerząc zgnilizne gdzie tylko się znajdą. Narzekamy na polityków ale po co szukać pośród zwłaszcza przedstawicieli niektórych formacji skoro ot - można sie na to natknąć nawet tutaj. Polacy mają w sobie jakiś zadatek niszczenia wszystkiego czego sie dotkną, rozbijania struktur i siania spustoszenia tam gdzie panuje ład. Myślę o wszelkich, nawet mikrostrukturach. Co prawda mnie, socjologowi i politologowi nie wypada uogólniać ale cóż począć skoro zachowania jawią się jako prawidłowość??
Co do uzasadnienia mojego wyboru - miałem problem bo wszystkie podejścia były interesujące, chcą dokonać wskazania wybrałem to z przymróżeniem oka bo jako jedyne było niekonwencjonalne i humorystyczne za razem. Jednak cenię odwagę i kreatywność wszystkich uczestników. Wszystkim należy się nagroda, w tym wypadku honorowa.
A maruderzy i mąciciele - coż, szkoda, że nie wykazujecie podobnej aktywności tam, gdzie jest porządana, w sensownej, i prowadzonej na pewnym poziomie dyskusji. A może nie potraficie?
Przepraszam ale ostro się wkurzylem, i tak mocno się powstrzymywałem, nie wiedziałem, że sięgniemy mułu na tym forum tak doslownie. |