Ja juz kiedys o tym wspominalem. Malo znany skrypt forum (szczerze mowiac nawet nie wiem jak sie nazywa) ma malo tzw. "known bugs". To oznacza ze o wiele trudniej sie wlamac, dzialac robotom spamujacym itp.
A ze jest archaiczny. Kwestia przyzwyczajenia.
PM fajna rzecz. Mozna jednak wyslac maila. Byleby uzytkownicy, podawali je w profilach. A jak nie podaja, moze po prostu nie zycza sobie zeby zajmowac ich czas.
Co do
- możliwość wysyłania do konkretnej osoby wiadomości email (niekoniecznie ukazując piszącemu adres email)
chyba poza wysylaniem spamu, nie przydaje sie w zadnym konkretnym celu.
To forum ma sluzyc dojrzalym akwarystom w wymianie pogladow. Nie zachowujmy sie jak trzynastolatki, ktorym potrzebne sa wodotryski, ladny, "wypasiony" wyglad. To zadanie moim zdaniem spelnia.
Gdyby admini chcieli zmienic skrypt, musieliby zaplacic komus za wymiane i przy zalozeniu ze bedzie to na przyklad phpbb, latanie go co kilka tygodni (znowu koszty). Nie wiem czy warto. Ta kase mozna wydac na dobre wino, i to nie jedno ...
BYć może uznacie to za zbędne ale zastanowic i porozmawiać chyba o tym można (w sumie po to jest forum)
Gdyby od dyskusji, nawet jalowych, czlowiek umieral, nie mielibysmy w tym kraju zadnego polityka. Byle robic to kulturalnie.
Przemek |