bo bylibyście zadrośni że ktoś taki jak my dostaliśmy te ryby od kogoś za darmo, a Wy mósieliście płacić duże pieniądze
Za to masz u mnie "Złote Usta" :-)
Łukasz, uwierz - po tym co zaprezentowałeś - niczego Ci nie zazdroszczę.
hoduje ryby od ponad 20 lat ma dojścia np. do Eurozoo w Warszawie rozmnażał i sprzedawał tam ryby w ilościach rzędu 1000 szt.
Gdybyś czytał inne posty, a nie tylko swoje, wiedziałbyś że takie informacje nie robią tu wrażenia. Przynajmniej na mnie. Powiem więcej - takie informacje stawiają mnie w stan czujności, zwłaszcza wspomnienie trofeusów z łódzkiej giełdy - widziałem na własne oczy "hodowle" paru osób dostarczających trofeusy na wspomniną giełdę i więcej widzieć nie chcę... trudno mi się nawet o tym mówi, nie ma to nic wspólnego z akwarystyką... delikatnie mówiąc.
Ja swoje Trofcie mam od niego
Teraz rozumiem wczorajszą rozmowę i postawę Krissa.
Zeby rozwiać wszelkie wątpliwości trzebna by było porównać w dwóch akwariach stado np. 20 Mboko ze stadem 20 Bemb i wtedy wyciągać wnioski.
Tu przyznam Ci rację. Jednak cały czas trudno mi uwierzyć, że nagle pojawiły się w Polsce 2 osoby posiadające rzadką odmianę znikąd. Poza tym Twoje fotografie (choć to zawsze słaba podstawa do identyfikacji ryb) dały jakiś obraz sprawy.
Jeśli będziemy mogli oczywiście to w niedługim czasie tzn. ok 1 miesiąca pojawimy się w Krakowie u państwa Mierzeńskich i pogadamy w cztery oczy.
Czego z całego serca Ci życzę! Tej wizyty na pewno nie będziesz żałował.
Łukasz, nie będę już więcej pisał w tym temacie.
Na koniec powiem tak - myślę, że ktoś Tobą steruje, wpływa na Twoje poglądy i wykorzystuje Twoją niewiedzę, używając swojego "autorytetu". Ty niestety się dajesz. Szkoda.
Powodzenia.
Jarek |