Ph 7,6-8;temp 25st C, no2 <0,3mg/l, no3 40mg/l. Filtr flual 40 zew, oraz wew. Aqua przepływ 750l/h, resztę nie mierze, podmiana wody 1-2 tydzień średnio 15 % wielkość rybek te wybarwione bardziej trzy ok. 8 cm pozostałe ok.7 cm. Musze stwierdzić jednak ze po tym czasie jak ryby są u mnie jakby zaczęły troszeczkę nabierać swoistej barwy a może mi się zdaje. W każdym razie bez wątpienia mogę stwierdzić ze rybki były słabo karmione i podejrzewam ze warunki akwariowe tez nie miały najlepsze. Sa bardzo żarłoczne, zachowują się jakby pierwszy raz jadły ( jedzenie oczywiście stopniuje), nie są zestresowanie nie chowają się za skałki, podchodzą do tarła, jedna chyba nosi już ikr., jak zobaczą mnie szybę chcą wybić ( oczywiście w przenośni?) No i jeszcze jedna może to być istotna sprawa otrzymałam certyfikat na nie ze były one sprowadzone z Jeziora Tanganika w układzie 8/4 , trzy ponoć sprzedał. Dostawa pochodzi z lutego 2006 i ze zostały sprowadzone jako SNZ – nie wiem co to jest ? czy to jest odłów ? |