Tak właśnie sie wydarzyło iz stałem sie pare tygodni temu właścicielem akwarium.. 340 litrówrazem z mieszkańcami. A są nimi TROPHEUS MORI,LILANGU YELLOW, NAMANSI,BEMBA około 30 sztuk i 3 BOCJE. mam baardzo mała wiedze na temat ich chodowli. Staram sie dokształcać na bieżąco. Lecz dużo pracuje i w domu bywam 1-2razy na 3 miesiące po pare dni. Rybki dokarmia mi moja cud dziewczyna . Kupiłem pokarmy jakie trzeba. Mam cały osprzęt . Jednak bardzo bym chciał stworzyc im optymalne warunki do rozrodu. Jednak jak laik taki jak ja ma do tego doprowadzic jesli nie potrafie rozróżnic samca od samiczki. Proszę o porade jak wygląda rozmnażanie tych rybek, jakie spełnić trzeba warunki ażeby było ich więcej niż teraz..:) Peosze o maxymum ibnformacji na temat tych konkretnych gatunków. W akwarium posiadam 3 filtry. 1 zewnetrzny z kilkoma wastwami muszelek i jakiśpokruszonych cegiełek i ceramicznych oponek...?:):( i dwa wewnętrzne, grzałki i napowietrzacz. Z góry serdecznie wszystkim dziękuje za odzew na forum jak i mailowa drogą : gibond@op.pl
Pozdrawiam serdecznie
krzysiek |