Pozatym-jeśli masz jakieś kamienie napowietrzające-kurtyne lub tym podobre urządzenia podłączone do brzęczuka -to zawse tymi rurkami możesz wtłoczyć troche powietrza:wydychanego(nawet jeśli zawiera CO2-to przecież nie w aż takiej szkodliwej ilości),lub tłoczyć gogruszką z dziurką-gdzie dziurkę w czasie tłoczenia zamykasz palcem -potem odsłaniasz i naciąga ona powietrze i tak dalej.Lub kupić i mieć pod ręką taką dużą 100 ml strzykawkę która pasuje na końcowkę węża,lub -kiedyś były takie pompki rowerowe-wcześniej trzeba tylko dopasować końcówki,lub inne pompki ręczne-np do dmuchania meteracy itp.
Można też wtłoczyć w ten sposób powietrze do filtra.
Ja co prawda już teraz mam i btlę tlenową i agregat-więc teraz nie będzie już żadnej awarii:):)
Ale przede wszystkim mam teraz dużo za dużo prądu w akwarium.i to teraz jest mój problem-jak to się mówi "jak nie urok to ........"
http://zelt.pl/serwis/index.php?id=242 pod tym adresem są podane planowane wylączenia prądu dla mojego tereu-i jakby dobrze poszukać na stronie-to pewnie znajdzie sie dla wszystkich rejonów w Polsce.