Forum Tropheus Tanganika
 - Forum - Rejestracja - Odpowiedz - Szukaj - Statystyki - Faq -
Tropheini Forum Tropheus Tanganika / Tropheini /

moje tropheusy boją się światła są spłoszone

Autor semafory
Użytkownik
#1 - Posted: 5 Mar 2007 21:05 
MOJE TROPHEUSY MAJĄ OKOŁO 5 CM. SĄ MAŁE MAM JE OKOŁO TYGODNIA I STRASZNIE BOJĄ SIĘ ŚWIATŁA. MAJĄ SPORO KRYJÓWEK ALE GDY TYLKO ZAPALAM ŚWIATŁO CHOWAJĄ SIĘ DO ROGU AKWARIUM. GDY TYLKO ŚWIATŁO GAŚNIE WSZYSTKO WRACA DO NORMY JEDZĄ WYPŁYWAJĄ NA REWIR PO PROSTU ZACHOWUJĄSIĘTAK JAKBYM CHCIAŁ. TO SĄ MOJE POCZĄTKI Z TROPHEUSAMI KACHESE MAM ICH 7 SZTUK W AKWARIUM 150/40/40. CZY WPROWADZENIE WIĘKSZYCH OSOBNIKÓW MÓWIĄC ŚCIŚLEJ DOROSŁYCH SZTUK MOŻE IM POMÓC BĄDŹ ZASZKODZIĆ MYŚLAŁEM O BEMBACH. DZIĘKUJĘ I POZDRAWIAM.

Autor winiar
Użytkownik
#2 - Posted: 5 Mar 2007 21:25 
Witaj,

Popierwsze nie krzycz - pismo drukowane oznacza krzyk. Po drugie - nie pisz 2x tego samego postu.
Napisałeś bardzo gólnikowo- nie wiadomo jakie to światło - jaka moc, ile świetlówek?
Po drugie - nie piszesz gdzie stoi akwarium? - to ważne. Chodzi mo o to czy akwarium stoi w miejscu gdzie jest duży ruch.
Po trzecie - Jakie jeszcze rybki masz w zbiorniku? 7 sztuk to trochę skromnie. ...
Napisz więcej o wystroju Twojego zbiornika - może jakieś zdjęcie?
Ponadto, skoro to Twoje początki z Tropheusami zapraszam Cię do działu Artykuły i recenzje - tam znajdziesz schemat krzyżowania się Tropheusów a także wiele innych cennych wiadomości

Pozdrawiam

Marek

Autor winiar
Użytkownik
#3 - Posted: 5 Mar 2007 21:27 - Edytowany przez: winiar 
I jeszcze jedno - co to za dział???????

Marek
P.S.1 Prośba o zablokowanie tego postu

Tropheini Forum Tropheus Tanganika / Tropheini / moje tropheusy boją się światła są spłoszone Top

Twoja wypowiedź Click this icon to move up to the quoted message

?
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą tutaj pisać. Zaloguj się przed napisaniem wiadomości albo zarejstruj najpierw.

Forum Tropheus Tanganika Wygenerowane przez Simple Bulletin Board miniBB ®