reza
Nie unoś się bo nie ma o co. Każdy ma jakieś doświadczenia i dorzuca do kubełka swoje 3 grosze, nie po to by Cię [czy inną osobę] opitolić [choć czasem po części] ale w trosce o ryby. Wielu z nas przeżyło chwile radości i porażki i opierają się na swoich przeżyciach. Także, oddziel ziarna od plew, posłuchaj tu i ówdzie na forum i zrób... tak jak uważasz bo to przecież Twoje ryby.
Powiem Ci tak - męczą mnie posty typu - mam problem bo.... I po chwili okazuje się, że na początku ludzie robili podstawowe błędy a teraz to się mści. Wolałbym poczytać o nowinkach co kto ma i co nowego zaobserwował. Dlatego też, przynajmniej ja tak robie a i tobie polecam, słucham i czytam co ludzie mówią i wyciągam z tego wnioski. W akwarystyce nie wywrócisz wszystkiego "do góry nogami". Chemii i praw fizyki nie da się oszukać.
Dość tych wywodów bo mnie Admin zjedzie ;-)
I jeśli Admin na to pozwoli to z chęcią napisze jak zrobić akwarium z płyty i mogę nawet zdjęcia wam dać i mogę napisać nawet jak wykonałem te akwarium które teraz mam.
Admin jest od tego aby panował porządek na forum bez chamstwa itp, a nie od pozwalania na założenie nowego wątku i podzielenie się Twoim doświadczeniem z innymi. Reasumując - PISZ! z chęcią przeczytam bo to dla nie nowość. Nowy wątek zacznij w "Technika akwarystyczna".
I 4 samemu już w taki sam sposób je zrobiło i nawet wcześniej uruchomiło odemnie.Bo ja nie miałem na to pieniędzy.I niektózy mi sie pytali jak wykonac akwairum jakie miałem poprzednio tzn (300l) z płyty wiórowej czyli tylko i takzę przednia szyba.
Dla mnie jesteś odważny - ja bym się bał, i byłoby mi szkoda ryb. Myślę, ze nie tylko ja tak uważam a stąd się wzięło takie podejście forumowiczów do Twojego wątku. Skoro ryby żyją i mają się dobrze to chyba jest OK.
To tyle z mojej strony. Myślę, że wyczerpaliśmy temat doboru filtracji w tym wątku, ale może się mylę ;-)
Marek |