standardowe akwarium 450 litrow, 26 trofeusow, 2 pary eretmodusow , 1 para tanganicodusow. akwarium z tlem strukturalnym ,piaskiem , oraz gora bryl wapiennych ustawionych po dwoch przeciwleglych stronach akwarium ( na srodku duzo miejsca do wolnego plywania). Filtracja to Fluval 405, turbo filter 1100 aquaela (2 sztuki) , pompa cyrkulacyjna aquaela 1100litrow/h. oswietlenie stanowi marine glo z tylu oraz power glo z przodu.
niestety(dla ryb) jestem studentem, akwarium stoi w domu a mama nie ma czasu odmulac dna , dlatego robie to najczesciej 1 raz na 3 tyg, wtedy tez podmieniam 35% wody stad moje pytanie o mulojady, poniewaz nie za ladnie wygladaja odchody lezace na bialym piasku ( oczywiscie w znikomej ilosci ale sa:/). Zanim poszedlem na studia akwarium odmulalem co najmniej 2x w tyg. ale teraz nie mam takiej mozliwosci.
ryby czuja sie dobrze , rozmnazaja sie , nigdy nie chorowaly.
myslicie ze te mulojady to byloby dobre posuniecie?? oczywiscie wiem ze to inny biotop ale tu chodzi o lepsze funkcjonowanie zbiornika.z tego co wiem mulojady sa w stanie przystosowac sie do takiej a nie innej wody. czytalem rowniez w Magazynie Akwarium ze mozna trzymac. zreszta podejrzewam ze mulojady ktore bym kupil bede sie lepiej czuly w moim akwarium niz jezeli by trafily do jakiegos 50 l akwarium. |