85/50/50 to niestety wciąż za mało (akwarium za krótkie). Trofeusy to ryby terytorialne i stadne, więc trzeba im zapewnić odpowiednią przestrzeń (minimum 120/50/50, a lepiej jeszcze więcej). 4 sztuki to nie jest stado, więc jest prawdopodobne, że ryby będą się jedna po drugiej wybijać, a Ty nie będziesz w stanie zapanować nad agresją. Zamiast dwóch odmian po 4 i 8 osobników lepiej mieć jedną z 12 rybami (to i tak trochę za mało).
W archiwum forum jest kopalnia wiedzy na temat tych ryb, więc na pewno znajdziesz wiele interesujących informacji. Jeśli nie masz możliwości zapewnienia im innego (większego) zbiornika powinieneś zrezygnować z tych ryb i hodować inne, które nie wymagają większej przestrzeni.
A jak wielkie mi yurosną te ryby przy tym 112L akwarium?
Trudno powiedzieć, bo dużo zależy od karmienia. W takim małym akwarium trofcie raczej nie dorosną do swoich normalnych rozmiarów.
Będą mi sie rozmnażać??
Wątpię, choć wykluczyć tego nie można.
akwarium to jedynie moge kupic ale na zamuwienie o wymiarach wysokosc 85 szer 50 wysok 50 taki bo taką mam szawke
zawsze można dokręcić dłuższy blat i postawić większe akwarium (o ile szafka ma odpowiednią konstrukcję)
B. |