Dokładnie z tego punktu rozumowania wyszedłem i stąd ten topic. Po prostu wchodzę do sklepu tam nazwa której nie znam i rybulki które niby wyglądają jak kasangi ale ja po pierwsz świeżutki i niedoświadczony, pod drugie przy maleństwach rozróżnianie to i dla doświadczonego to pewnie wyzwanie. Pytam co to takiego - "T. red fin". Ja na to, że nie słyszałem o czymś takim - "Nowa odmiana" :))). Ale trofy to nie gwiazdy w odległych galaktykach, które można codziennie odkrywać. Przeszukałem literaturę i internet i stąd moje pytanie. Bo red finów niet. Ale tak jak pisałem - dla celów rozliczeniowych hurtownia wpisuje pozycję do faktury i jak obsługa nie w temacie to dla nich to co na fakturze to precyzyjny opis gatunku.
Podsumowując - dla mnie to na fakturze mogą sobie pisać nawet - ryba duża, kolorowa sztuk - ileś tam. Ale przydałoby się, żeby opis na zbiorniku podawał już precyzyjnie co to takiego. Dokładnie tak jak napisałaś - precyzyjnie. Bo ten kto jest na początku łańcuszka dostawy powinien to wiedzieć. No chyba że nie wie... ale to pewnie dlatego mało kto kupuje trofy w centrum handlowym:)
Konkluzja:
WAŻNE - drogi czytelniku jeżeli jesteś poczatkującym pasjonatem ryb z Tanganiki i masz to szczęście czytać posty na tym forum, pamiętaj proszę nim kupisz jakąkolwiek rybę poczytaj najpierw o swojej pasji na tym forum. Najpierw dowiedz się jakich warunków wymagają same ryby, ile ich powinno być, czy moga pływać w towarzystwie jak i jak powinno wyglądać akwarium i jego środowisko w którym będziesz mógł je trzymać. Proszę najpierw poczytaj, poczytaj, poczytaj i poczytaj - a dopiero później działaj. Wiedza pomaga. Powodzenia[i][/i] |