Forum Tropheus Tanganika
 - Forum - Rejestracja - Odpowiedz - Szukaj - Statystyki - Faq -
Tropheini Forum Tropheus Tanganika / Tropheini /

Kasanga - tar這

Autor mucha
U篡tkownik
#1 - Posted: 5 Maj 2008 15:12 
W po這wie lipca zesz貫go roku naby貫m 11szt. Kasangi wielko軼i ok.3-3,5cm.
Co mnie zaskoczy這 to, 瞠 13 kwietnia odby造 pierwsze nieudane tar這 (ikra noszona 1 dzie�). 4 maja by這 drugie tar這 i do dzi� pyszczek wypchany. Zdaj� sobie spraw�, 瞠 do malc闚 to jeszcze d逝ga droga. Lecz interesuje mnie, czy kto� mia� podobne do鈍iadczenia z Kasang�.

Te zdj璚ia to oczywi軼ie moje rybcie.
Jako軼 nie najlepsza, s豉by fotograf, a szyby nie czyszczone od pa寮ziernika.

Darek

Autor bernard
U篡tkownik
#2 - Posted: 5 Maj 2008 15:33 
Co masz na my郵i pisz帷 o podobnych do鈍iadczeniach?
Twoja Kasanga ma ju� ok. 1 roku, wi璚 - cho� ta odmiana do嗆 p騧no "dojrzewa" - w tym wieku mo瞠 ju� dochodzi� do tar豉, a nawet do inkubacji i wyl璕u m這dych.

Autor admin
Admin
#3 - Posted: 5 Maj 2008 15:42 - Edytowany przez: admin 
Wg mnie nie masz zupe軟ie czym sie martwi�. Wida� kupie貫� ryby z dobrego 廝鏚豉, a roczne osobniki jak napisa� Bernard maj� prawo ju� rozpoczynac pierwsze tar豉. Czy b璠� one zako鎍zone sukcesem? zale篡 to od wielu czynnik闚, a przede wszystkim od tego czy samice s� juz nauczone inkubacji, jak karmione s� ryby? w jakich 篡j� warunkach.

Gratuluj� ryb:))

Marta

Autor mucha
U篡tkownik
#4 - Posted: 5 Maj 2008 15:43 
do嗆 p騧no "dojrzewa"

W豉郾ie to s造sza貫m.

Autor admin
Admin
#5 - Posted: 5 Maj 2008 15:58 
Pokolenia dalsze ryb zwykle szybciej si� rozmna瘸j�. Wi璚 chyba w tym wypadku jest wszystko ok:))

A czym karmisz ryby? i czy s� same w zbiorniku?

Marta

Autor Mateusz
U篡tkownik
#6 - Posted: 5 Maj 2008 16:04 
A to tak przy okazji, jedna z moich samic chaitiki nosi 4 dzie� po jakim czasie mog� spodziewa� si� wykluwania narybku? wiem, 瞠 to pytanie ju� by這 na forum ale nie mog� znale潭 na nie odpowiedzi.

pozdrawiam

Mateusz

Autor bernard
U篡tkownik
#7 - Posted: 5 Maj 2008 16:09 
Samice zwykle wypuszczaj� m這de mi璠zy 25 a 30 dniem - to zale篡 od r騜nych czynnik闚 w akwarium.

Autor admin
Admin
#8 - Posted: 5 Maj 2008 16:12 
po jakim czasie mog� spodziewa� si� wykluwania narybku?

Czy pytasz o wykluwanie sie z ikry? - 3-6 dni od z這zenia (zale篡 od wielu czynnik闚 鈔odowiska np. temperatury)

Czy o opuszczanie przez maluchy pyska matki - to bardzo r騜nie od 24 dni do 45 (u mnie).

Marta

Autor admin
Admin
#9 - Posted: 5 Maj 2008 16:13 
Widz�, 瞠 pisali鄉y w tym samym czasie

Marta

Autor mucha
U篡tkownik
#10 - Posted: 5 Maj 2008 16:18 
To jest pokolenie F1.

Karmi�: O.S.I. Spirulina (p豉tki i granulat), Dainichi Veggie DELUXE i FX, Hikari Cichild Excel (mini), Sera Spirulina Tabs, Tetra Vegetable Pro (rzadko).

Podstaw� s� p豉tki O.S.I. wymieszane z Tetra Phyll, Nutrafin Max, D-Allio Plus i O.S.I.
Marine. Raz w tygodniu przed g這d闚k� mro穎ny cyklop.

W zbiorniku (niestety 300l) mieszkaj� jeszcze Maswy 5szt. Kt鏎e zreszt� bardzo przeszkadza造 w odbyciu tar豉.

Filtracja: 2 Tetry 700 i PH402 + hydroponika.

Autor admin
Admin
#11 - Posted: 5 Maj 2008 16:24 
Karmisz ca趾iem nie幢e ryby:)) Ja nie znam pokarm闚 Nutrafin, wi璚 sie na ten temat nie wypowiadam, ale czy aby nie dajesz zbyt cz瘰to D-allio?

OSI marine tak瞠 u篡wam, niez造 pokarm.

Marta

Autor mucha
U篡tkownik
#12 - Posted: 5 Maj 2008 16:30 
D-Allio jak i ca豉 reszta p豉tk闚 s� jakim� skromnym procentem w tej mieszance, podstawa to O.S.I. Spirulina

Autor admin
Admin
#13 - Posted: 5 Maj 2008 16:38 
Napisz co� wi璚ej o hyudroponice. Moze w oddzielnym w徠ku:))

Marta

Tropheini Forum Tropheus Tanganika / Tropheini / Kasanga - tar這 ↑ Top

Twoja wypowied� Click this icon to move up to the quoted message

?
Tylko zarejestrowani u篡tkownicy mog� tutaj pisa�. Zaloguj si� przed napisaniem wiadomo軼i albo zarejstruj najpierw.

Forum Tropheus Tanganika Wygenerowane przez Simple Bulletin Board miniBB ®