-
Forum
-
Odpowiedz
-
Szukaj
-
Statystyki
-
Faq
-
Forum Tropheus Tanganika
/
Tropheini
/
Czego można się spodziewać?
maxs
Użytkownik
- Posted: 24 Maj 2008 13:04
Mam prożbe i nie wiem co mam zrobić?mam młode bemby juz się trą i nie wiem co mam zrobić jedna najmniejsza samica miała pierwsze tarło i tyrzyma juz ponad miesiąc ikre i młode w pysku.A jest osiem samic i dwa samce.Myśle że juz za długo to trwa i samica może je za długo trzyma i że nie będzie mogła ich wypuścić z pyska bo mogą być za duże.Doradzcie mi czy wszystko jest w pożądku
admin
Admin
- Posted: 24 Maj 2008 13:13 - Edytowany przez: admin
Nic się nie martw - wszystko jest w normie. Samice z odłowu potrafią nosić nawet i 50 dni. Widocznie samica nie czuje się bezpiecznie i nie wypuszcza maluchów na spacery lub robi to wtedy, kiedy Ty nie widzisz i nikt jej nie niepokoi.
Marta
maxs
Użytkownik
- Posted: 24 Maj 2008 13:29
Dziękuje ale ona nie jestr aż tak duża jak powinna być jak pozostałe jest najmniejsza ma koło 6 cm. jest to troszke dziwna dla mnie .Moze już są tej wielkości że nie może ich wypuścić albo wypluć?
admin
Admin
- Posted: 24 Maj 2008 13:31
Matka zawsze wie co robi. Jaki masz wystrój zbiornika?
Marta
maxs
Użytkownik
- Posted: 24 Maj 2008 16:49
Kamień piaskowy duży i pare sztuk mniejszych tak żeby się, pochowały w razie jakby jakas je pogoniła i żeby miały się gdzie schować.I młoda kryptokoryne karbowana i mikrozorium.Duże kamienie piaskowe poukładene są, jeden na drugi żeby były jakieś miejsca żeby żeby samica mogła się schować albo młode jak wypuści je żeby, się miały gdzie schować w razie,jak jakaś zaczeła by je gonić albo jak chciała by ją zjeść.
admin
Admin
- Posted: 24 Maj 2008 18:11
W takim razie nic nie rób, zostaw ryby same sobie:)) Inkubopwanie ikry to naturalna rzecz.
Marta
Forum Tropheus Tanganika
/
Tropheini
/ Czego można się spodziewać?
↑
Twoja wypowiedź
?
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą tutaj pisać. Zaloguj się przed napisaniem wiadomości albo
zarejstruj
najpierw.
Archiwum
Tropheini
Inne ryby tanganickie
Technika akwarystyczna
Żywienie i choroby ryb
Literatura
Sprawy ogólne
Jezioro Tanganika
Uwagi Dotyczące Funkcjonowania Forum
REGULAMIN FORUM