no własnie te okrzemki ,akwarium zaznaczam nie ma bezposredniego dostepu do swiatła dziennego .t5 x2 54w i rosliny mi tez padły ,a na poczatku rosły i miały sie dość dobrze .mozliwe ze za duze podmiany wody robie.
29 stopni ta temperature miałem jakis czas pod niby ospe teraz jest do 26 ,no i na jakis czas pomogło plamki nie pojawiały sie .
pokarmy tropikal spirulina 36% , tropikal cichild gram (na opakowaniu beta glucan,herbs,spirulina algae,spinach,astaxxantin) jest wymieszany z małymi porcjami 100ml bio-vit ,ovo-vit oraz ichtio vit.
testy wody zawsze robie na dwa dni lub trzy przed podmiana ,poniewaz jak by no3 było za wysokie przyspiesze podmiane .na szybko testuje paskowym jbl 5w1,raz na dwa tygodnie kropelkowym na no3 i no2 dzis zrobie kropelkowym i podam wynik testu
no i przy podmianie raz na dwa tygodnie na przemian dolewam terte vital lub sera fishtamin
wszystko mozliwe ze cos przedobrzyłem lub zaniedbałem ale po rybach nie widac tego zeby im cos dokuczało , jedza jak piranie jak to okreslił moj kolega,a zona jeszcze dodaje bo je głodoje .
no i jeszcze raz te okrzemki akwa wyglada jakby na rudzie zelaza zrobione było ,i dodaje fotke |