Zakladam watek w ktorym przedstawie 10 miesiecy mojej mozna powiedziec "młodej" pasji.
Moj pierwszy zbiornik 240l z trofeusami i malawi (dostaelm na tym forum po glowie za to ostatnie i szybko sie ich pozbylem ;) )
Wygladalo to tak :) :
po okresie 2-3 miesiecy,naczytalem sie postow na tym forum oraz zakupilem pare ksiazek na temat tanganiki.Zdecydowanie postanowilem zmienic zbiornik.
Wyglada on nastepujaco i taki posiadam do dzis:
W miedzyczasie zbiornik zmienial sie jednak wciaz denerwowalo mnie tlo czyli zwykly czarny plastik imitujacy skale,ktory dajemy do srodka.Postanwoilem sam zbudowac takie tlo.Wyglada to obecnie tak:
przed zalaniem
w trakcie zalewania
woda juz jest podobnie jak i ryby
(Na fotach jest widoczne szybkie wpuszczenie trofow-nie wrzucilem ryb do "swiezej kranowy", biologie -czyli filtry i wode mialem utzrymana w duzej wannie - wiec spokojnie nie kamieniujcie mnie;) )
Moj zbiornik:
150x50x60
filtry zewn. - 2xeheim 2228
filtr wewn. - Blumodular 3
Grzalka Jager 200W
ok.40kg pisaku
ok.80kg wapienia
Tlo DIY
Obsada :
13 Trofeusow Dubois
18 Trofeusow Kasanga
1 Eretmodus Zambia
W miedzyczasie mialem raz bloata(moja wina-przekarmienie) ,ktorego wyprowadzilem dzieki tej stronce.Tak naprawde chcialbym podziekowac wszytkim uczestnikom tego forum ,ktorzy pomogli mi owczas kompletnie poczatkujacemu wlascicielowi trofci w aranzacji,doborze sprzetu i problemach roznego rodzaju.
Serdecznie Pozdrawiam
Paweł