Forum Tropheus Tanganika
 - Forum - Rejestracja - Odpowiedz - Szukaj - Statystyki - Faq -
Tropheini Forum Tropheus Tanganika / Tropheini /

Nowy zbiornik z malymi trofeusami

Autor Alex z Kijowa
Użytkownik
#1 - Posted: 3 Cze 2009 19:14 
Witam!
prosze porady codo takiego: bede zakladal zbiornik dla trofeusow. Ryby (F1, 3-4 cm) maje przyjehac z Polski za poltora mesieca. Toz pytanie: czy warto oblasztowac zbiornik (chodzi o piasku, kamieniach) czy poczekac do momentu, gdy narybek podrosnie?
Dzieki.
Alex.

Autor Vepsik
Użytkownik
#2 - Posted: 3 Cze 2009 19:36 
Ja przy takich rybach miałem już urządzony zbiornik.

Autor lem0n
Użytkownik
#3 - Posted: 3 Cze 2009 20:04 
Ja też. Piasek i dolomity czekaly w akwarium na przyjazd rybek .
Marcin

Autor Alex z Kijowa
Użytkownik
#4 - Posted: 3 Cze 2009 20:06 
Hm... na razie 2:0.

Autor admin
Admin
#5 - Posted: 3 Cze 2009 20:39 
Akwarium musisz mieć urządzone. To bezsens wkładać do niego cokolwiek jak już będą maluchy. Tylko je zestresujesz i byc mzoe stracisz!

Marta

Autor Alex z Kijowa
Użytkownik
#6 - Posted: 3 Cze 2009 21:03 
Dzieki! Zaczynam szkac piach i inne....

Alex

Autor Alex z Kijowa
Użytkownik
#7 - Posted: 4 Cze 2009 17:03 
uhhhhh.... nia tak latwo znalezc piach. w zeszlym roku szukalem piasek dla Frontoz i nie znalazlem... kupilen zamiast piasku grysek 2-4 mm. Lecz dlo trofeusow, na ile rozumiem, piach jest konieczny... czy nie?
Czy nadaje siado zbiornika taki piasek: http://www.radar.pl/JBL-TERRA-SAND-ZOLTY-5L-138521 81/ ?
Czy mozna skorzystac sie piaskem poprostu z rzeki?

Dzieki za odpowiedzi!

Autor admin
Admin
#8 - Posted: 4 Cze 2009 19:04 
Jaki piasek z rzeki? Generalnie może byc użyty tylko przesiany i w tym wypadku chyba wygotowany.

A ten do terrariów - nie używałam, jeżeli nie jest barwiony i nie zawiera domieszek - chyba można.

Marta

Autor nechor
Użytkownik
#9 - Posted: 4 Cze 2009 22:33 
Niedawno podmienialem gry na piasek - kupilem w obi w workch 20kg na dziale ogrodniczym. Tanio.

Tropheini Forum Tropheus Tanganika / Tropheini / Nowy zbiornik z malymi trofeusami Top

Twoja wypowiedź Click this icon to move up to the quoted message

?
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą tutaj pisać. Zaloguj się przed napisaniem wiadomości albo zarejstruj najpierw.

Forum Tropheus Tanganika Wygenerowane przez Simple Bulletin Board miniBB ®