@admin
Tak cale akwa jest wyleczone - ryby "atakuja" szybe na moj widok zas wczesniej byla totalna apatia.To jest pozytywne.
Negatywne sa te dwie sztuki ,ktore coprawda pobieraja pokarm ale tak od niechcenia.
Obecnie pokarm przestal wypadac jednak ryby pobieraja i o dziwo takze wypluwaja czesc pokarmu.Brzuchy maja zapadniete.Sa to najmniejsze=najslabsze osobniki wsrod kasang.
Na innych kasangach zauwazylem slady jakby jakis pasozyt chcial a nie mogl czyli taki zaczatek dziur jednak jakby sie dalej nie posunelo.Zaczatki sa/byly na duzych silnych kasangach i te sa naprawde w dobrej formie - na oko.
Kwarantanny nie jestem w stanie zrobic bo baniaczek ma obecnie moja corka... :( .
Gdy bylem na miejscu to znajomy trofciarz nawet mi mowil ,ze przesadzam tak dbalem o moj baniak w zwiazku z czym wydawalo mi sie ,ze nie zajdzie juz potzreba leczenia... a jednak....
Tak naprawde te dziury zauwazylem zaraz po leczeniu bloata czyli metronidazol i bactopur direct juz byly w baniaku.Leczenie wzorowo wykonalem z powtorka.W zwiazku z tym wydaje mi sie ,ze metronidazol odpada...
zrobie foty ale aparat mam pozyczony...cos skombinuje na dzis...
Dziekuje wszytkim przy okazji za rady,serdecznie pozdrawiam.
Paweł
edit:
zdjecia slabej jakosci a na dodatek bardzo ciezko zlapac te dwie sztuki bo sa wystraszone jak podchodze z aparatem.