odslonieciu rybek jak zapalilo sie siwatlo lataly jak oszalale gora dol gora dol w prawo w lewo i tak wokolko a jak sie podchodzilo do akwarium chowaly sie pod skalami no i nie pobieraly pokarmy ani nie skubaly skal wiec wolalem dmuchac na zimne i zastosowac kuracje
I to wg Ciebie są objawy Bloat? Gratuluję wiedzy! Ciekawa jestem jak byś Ty zachował się gdyby zaciemnić Ci oczy na dwa dni, a potem nagle odsłonić?
Ponadto nie odpowiedziałeś na pytanie jakie parametry miałeś przez pierwsze dni, wpuszczenie ryb nawet do tak ustabilizowanego zbiornika zawsze powoduje skok parametrów, który należy stale kontrolować i odpowiednio podmieniać wodę. Taka kontrola powinna trwać do ustabilizowania parametrów, a wodę należy podmieniać codziennie proporcjonalnie do parametrów wody.
Każdy akwarysta wie, ze po podmianie parametry się stabilizują - tego nie musisz mnie akurat pisać.
Jak dla mnie zrobiłeś co najmniej kilka podstawowych błędów na samym początku. A po co leczyłeś ryby - tego kompletnie nie rozumiem, one nie były chore tylko zestresowane!
Marta |