-
Forum
-
Odpowiedz
-
Szukaj
-
Statystyki
-
Faq
-
Forum Tropheus Tanganika
/
Tropheini
/
CZY LAMPA UV NADAJE SIE DO TROPHEUSOW
sline
Użytkownik
- Posted: 18 Lut 2011 16:18
witam , przy zakupie nowego zbiornika dostalem lampe tetra uv400 , jak sie ona ma do tropheusow bo z tego co wyczytalem dzieki niej jest krystaliczna woda oraz zabija pasozyty lecz eliminuje glon ktory lubia trofy ,prosze o pomoc czy warto to zalozyc czy lepiej sobie odpuscic , pozdraiwam :)
sander
Użytkownik
- Posted: 18 Lut 2011 19:22
sline
lampa nie eliminuje glonów osiadłych tylko fitoplankton. Możesz używać tej lampy co jakiś czas, kiedy wymagać tego będzie sytuacja.
sline
Użytkownik
- Posted: 18 Lut 2011 19:58
myslalem zeby na stale ja podlaczyc jak ma to sterlizowac wode zatrzymywac bakterie i pierwotniaki to mysle ze na zle nie wyjdzie :) sama cena tej lampy tez troche sklania mnie do montazu :P dzieki za odpis
admin
Admin
- Posted: 18 Lut 2011 20:29
Tylko po co cały czas? Dla mnie bezsensu. Używa się jej tylko w razie konieczności.
Marta
sline
Użytkownik
- Posted: 18 Lut 2011 21:23
wlasnie ze nie widze potrzeby zakladania a z drugiej strony po co ma lezec , chodzi mi o to czy moze to zaszkodzic ryba ? bo jesli nie to niech sobie sterylizuje :) a wchodzic za szafke rozlaczac weze zeby podlaczyc lampe raz na jakis czas to po kilku razach moze byc meczace , z tego co wyczytalem to lampa idealna jest dla dyskowcow , stad moje pytanie jak ma sie do tropheusow
sander
Użytkownik
- Posted: 18 Lut 2011 21:31
lampę się podłącza na stałe a wtyczkę wkładasz do gniazdka lub nie :-)
sline
Użytkownik
- Posted: 19 Lut 2011 12:33
teraz tak mysle jak faktycznie nijak ma sie to do tropheusow to moze lepiej sprzedac i kupic im za to wypasionego jedzenia :)
Forum Tropheus Tanganika
/
Tropheini
/ CZY LAMPA UV NADAJE SIE DO TROPHEUSOW
↑
Twoja wypowiedź
?
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą tutaj pisać. Zaloguj się przed napisaniem wiadomości albo
zarejstruj
najpierw.
Archiwum
Tropheini
Inne ryby tanganickie
Technika akwarystyczna
Żywienie i choroby ryb
Literatura
Sprawy ogólne
Jezioro Tanganika
Uwagi Dotyczące Funkcjonowania Forum
REGULAMIN FORUM