-
Forum
-
Odpowiedz
-
Szukaj
-
Statystyki
-
Faq
-
Forum Tropheus Tanganika
/
Tropheini
/
obsada w nowym zbiorniku
Darioo
Użytkownik
- Posted: 2 Lis 2013 16:54
Witam.
Chciałbym do nowego 375 l. wpuścić po 10-12 szt duboisi , bemba i murago , 4 cm ,wiem że max to tylko dwie odmiany w takim akwarium, proszę o poradę lub wyperswadowanie mi tego pomysłu ,co się będzie działo , ostre potyczki ?jak będą się zachowywać ? czy konkretnie co ? nie mogłem nic znaleźć na ten temat.
Filtracja : dwa kubełki 2000l/h i 900l/h
Pozdrawiam
admin
Admin
- Posted: 3 Lis 2013 13:04 - Edytowany przez: admin
W mojej opinii zbiornik nadaje sie dla jednego wariantu/gatunku w ilości 15-20 dorosłych osobników i to jest minimalny dla nich zbiornik.
Warianty nie żyją w naturze sympatryczie, a jeżeli nawet to na różnych głębokościach, nie zachodząc na swoje terytoria.
Trzy warianty to misz masz kolorystyczny, ani jeden nie będzie wybarwiony tak jak powienien być. Warianty w takim zbiorniku będą sie nawzajem dominowały.
Pooglądaj zbiorniki mieszane i zbiornik z jednym stadem, wizualnie sam zobaczysz o co mi chodzi:)
To wszystko mogłeś wyczytać tutaj na forum bez problemu:) Jak postawisz zbiornik 2-3 razy większy, wtedy dwa gatunki/warianty trofeusów możesz mieć.
Marta
Forum Tropheus Tanganika
/
Tropheini
/ obsada w nowym zbiorniku
↑
Twoja wypowiedź
?
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą tutaj pisać. Zaloguj się przed napisaniem wiadomości albo
zarejstruj
najpierw.
Archiwum
Tropheini
Inne ryby tanganickie
Technika akwarystyczna
Żywienie i choroby ryb
Literatura
Sprawy ogólne
Jezioro Tanganika
Uwagi Dotyczące Funkcjonowania Forum
REGULAMIN FORUM