-
Forum
-
Odpowiedz
-
Szukaj
-
Statystyki
-
Faq
-
Forum Tropheus Tanganika
/
Tropheini
/
Tropheusy ikola strach przed swiatlem
lisartur
Użytkownik
- Posted: 26 Cze 2014 19:31
Witam
Mam tropheusy ikola 15szt. sa mlode maja okolo 5cm zbiornik 200litrow i moje oswietlenieto aquarella philips 18w na dnie mam piasek kwarcowy i dwa duze wapienie filipinskie filtracja zewnetrzny unimax 250 wewnetrzny aqua szut 750
Moj problem jest nastepujacy
Rano rybki plywaja po calym akwarium kolo 7 rano daje im jesc i wogole sie mnie nie boja po przyjsciu z pracy kolo 16 zalaczam oswietlenie i daje im jesc ale po zalaczeniu oswietlenia rybki sie boja i chowaj swiece do 21 ale one caly czas sa za kamieniam pochowane
Co robic zeby sie tak nie baly czy mam zamocne oswietlenie czy cos innego jest problemem prosze was o pomoc bo troche mi ich szkoda ze tak sie boja
A jezeli np bym wylaczyl oswietlenie kolo 17 18 to przy zgaszonym oswietleniu plywaja normalnie
Jak je przyzwyczaic do oswietlenia
admin
Admin
- Posted: 27 Cze 2014 12:08
Temperatura barwowa tej świetlówki może stresować ryby, wpływa na ich postrzeganie ubarwienia poszczególnych osobników. Zacznij świecić przez cały dzień i staraj się obserwować reakcje ryb. Jak nic się nie zmieni to zmień świetlówkę na np. Power Glo
A najważniejsze zmień zbiornik na większy. To podstawa!!
Marta
Forum Tropheus Tanganika
/
Tropheini
/ Tropheusy ikola strach przed swiatlem
↑
Twoja wypowiedź
?
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą tutaj pisać. Zaloguj się przed napisaniem wiadomości albo
zarejstruj
najpierw.
Archiwum
Tropheini
Inne ryby tanganickie
Technika akwarystyczna
Żywienie i choroby ryb
Literatura
Sprawy ogólne
Jezioro Tanganika
Uwagi Dotyczące Funkcjonowania Forum
REGULAMIN FORUM