Forum Tropheus Tanganika
 - Forum - Rejestracja - Odpowiedz - Szukaj - Statystyki - Faq -
Tropheini Forum Tropheus Tanganika / Tropheini /

Moliro + Bemba w 200 l

Autor Alex
U篡tkownik
#1 - Posted: 12 Pa� 2006 17:13 
Witam
Jak wiecie planuje za這zenie zbiornika 375 litr闚.Aktualnie mam 200-tke ,w ktorym p造wa 10 m這dych Bemb.Mam 鈍ietna okazje zakupic Trofcie Moliro w przystepnej cenie,a problem polega na tym czy 10 sztuk m這dych moliro wytrzyma oko這 miesiaca z Bembami w 200 litrach.Dodam ze Bemby sa juz silnie zadomowione i praktycznie juz dla nich brakuje miejsca.Niestety z akwarium musze poczekac jeszcze oko這 miesiaca.Czy wszystko bedzie w porzadku czy wstrzymac sie z zakupem?Niestety nastepna szanse zakupu bede mia� niepredko.Z gory dzieki za odpowiedzi.

Autor timus
U篡tkownik
#2 - Posted: 12 Pa� 2006 17:27 
Jak du瞠 sa te Bemby?

Marcin.T <')))><

Autor Alex
U篡tkownik
#3 - Posted: 12 Pa� 2006 18:15 
Oko這 4,5-5cm

Autor timus
U篡tkownik
#4 - Posted: 12 Pa� 2006 18:17 
My郵e 瞠 namiesi帷 mo積a. Ale nie przeginaj!

Marcin.T <')))><

Autor tasma
U篡tkownik
#5 - Posted: 12 Pa� 2006 19:22 
Moim zdaniem powinienes wyciagnac wszystkie kamienie. Jak nie bede mialy o co walczyc latwiej bedzie zachowac spokoj. Jesli bedzie taka potrzeba mozesz tez wylaczyc swiatlo.

Autor Alex
U篡tkownik
#6 - Posted: 12 Pa� 2006 20:05 
Zrobie jak piszecie.W poniedzia貫k lub wtorek bede mia� Moliro i napisze co sie dzieje dok豉dnie.Gdy bedzie cos nie w porzadku bede pyta� o rady.Pozdrawiam

Autor roa
U篡tkownik
#7 - Posted: 12 Pa� 2006 20:51 
Moim zdaniem powinienes wyciagnac wszystkie kamienie.

Ja u siebie te� to przerabia貫m. Jednak zrobi貫m odwrotnie ni� radzi tasma. W豉snie zrobi貫m mn鏀two kryj闚ek. Ryby mialy siedzie� w tym aqa miesi帷, ale zrobi這 si� z tego po� roku. W tym czasie 瘸dnej rybie nic powa積ego si� nie sta這. Oczywi軼ie b鎩ki by造, ale uciekaj帷a ryba mia豉 si� gdzie schroni�.

Jesli bedzie taka potrzeba mozesz tez wylaczyc swiatlo.

Wy豉czy貫m u siebie 鈍iat這. Efektem by這 obni瞠nie agresji. To napewno dobry pomys�.

Acha i na koniec. Trzyma貫m tam 19 TB ujiji, kt鏎e do spokonjnych nie nale膨.

Wygl康 zbiornika masz tu: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/71c905a90d88dc ab.html

Pzdr. A

Autor Alex
U篡tkownik
#8 - Posted: 12 Pa� 2006 20:59 
roa dzieki za fotke.Niestety widze ze bede musia� pomyslec o wiekszej ilosci kryj闚ek.Boje sie tylko tych Moliro bo widzia貫m ze to niez貫 psotniki.Czy wogole po豉czenie ich z Bembami w akwa bedzie w porzadku?Jak teraz patrze na moje Bemby to mysle ze beda niez貫 akcje w tak ma造m akwarium ale nie chce stracic zadnej z rybek.

Autor roa
U篡tkownik
#9 - Posted: 12 Pa� 2006 21:41 
Niestety widze ze bede musia� pomyslec o wiekszej ilosci kryj闚ek

Ja zrobi豚ym inaczej.

napierw zastosowa豚ym sie do pomys逝 tasmy,czyli wywali� graty z aqa i wy豉czy� swiat這. Obserwowa� ryby. Dopiero jak to nieposkutkuje wrzuci豚ym du穎 grat闚 瞠by mia造 si� gdzie chowa�.

Podej瞠wam 瞠 bijatyki nie unikniesz, jednak to normalen u tych ryb. U mnie te� si� t逝k�. To wpisane w ich chrakter.

Pami皻aj 瞠 u mnie by豉 1 odmiana. U ciebie b璠� dwie.

A

Autor twkw
U篡tkownik
#10 - Posted: 16 Pa� 2006 10:11 
To ja te� mam pytanie co do ilo軼i
mam 375 l 15 bemb po ok 8cm + 8 masw po ok 7-8cm
mam okazj� kupi� 10szt po 6cm t.ilangi yellow /decyzj� musz� podj帷 do grudnia/ i musz� je wpu軼i� do tego zbiornika
taka sytuacja mo瞠 potrwa� nawet do wakacji potem kupuj� zbiornik 540l 150*60*60
jak my郵icie kupi� czy sobie odpu軼ic.
pozdrawiam tomek.

Autor twkw
U篡tkownik
#11 - Posted: 16 Pa� 2006 10:19 
roa masz fajne o鈍ietlenie czy to Arcadia i czy masz szyb� na swoim baniaku
tomek

Tropheini Forum Tropheus Tanganika / Tropheini / Moliro + Bemba w 200 l ↑ Top

Twoja wypowied� Click this icon to move up to the quoted message

?
Tylko zarejestrowani u篡tkownicy mog� tutaj pisa�. Zaloguj si� przed napisaniem wiadomo軼i albo zarejstruj najpierw.

Forum Tropheus Tanganika Wygenerowane przez Simple Bulletin Board miniBB ®