RUFUS 1.chcę poprostu,aby im było dobrze.Wiem,ze to ciasne mieszkanko,ale brak kamieni w tak małym(jak mój) zbiorniku tu nic nie pomoże.A jak vbędą,to przynajmniej je trochę u rozmaicą.A i rybki(moim zdaniem)będą miały większe pole do popisu,bo będzie więcej kryjówek i żeby przepłynąc jakąś odległość będą mus.się więcej "pokręcić"niz by ich nie było.Zreszta u mnie parametry wody ulegają zmianie(co prawda powoli i okresowo)wieć kamienie pomogły by w jej ustabilizowaniu....Co do parametrów wody;kazdy piszę co innego:jedni,że to pow.być w granicach8 max.12 a tw ok.20(czyli wyższa od to-co zaprzecza zasadom),zeby ph mogło się utrzymywać na wysokim poziome.Inni mówia,że to pow.być ok20-25 a tw trochę niższe.A jeszcze inni,że to ok25 a tw z 10.I kto ma rację?ą jak jest w naturalnym boitopie?Tylko proszę o opinie potwierdzone konkretnymi informacjami....ńajlepiej by było jak ktos tam był i te parametry zmierzył,bo w kazdej ksiązce pisza co innego!A domyślam się,ze sa one pozyskane z pomiaru.Bo jakby książki były"przepisywane",to w każdej były by te same parametry.A...może w różnych częściach jeziora są różne parametry?A...może zależą one od pory roku? |