-
Forum
-
Odpowiedz
-
Szukaj
-
Statystyki
-
Faq
-
Forum Tropheus Tanganika
/
Inne ryby tanganickie
/
Nowy zbiornik - jaka obsada
czacza
Użytkownik
- Posted: 8 Paź 2007 23:52
Witam serdecznie wszystkich forumowiczów, chciał bym prosić o poradę w sprawie doboru obsady zbiornika.
Uruchamiam w pracy zbiornik, chcę aby było to tzw Tanganika mięsożerna, jaką obsadę zaproponujecie, zbiornik ma spełniać rolę dekoracyjnego, akwa ma 375l (150x50x50).
Z góry dziękuję za wszystkie propozycje.
sue
Użytkownik
- Posted: 9 Paź 2007 00:08
Czy czytałeś już ten artykuł?
http://www.projekttanganika.pl/index.php/artykuly/ artykul/48
Pozdrawiam
Magda
admin
Admin
- Posted: 9 Paź 2007 06:04
Witaj
Czy chcesz odebrać sobie najprzyjemniejszą cześć zakładnia zbiornika - czyli dobór obsady? To Twój zbiornik-:)))
Obsada mięsozerna kojarzyć się moze na pierwszy rzut z frontosami, czy altolamprologusami, ale może masz na mysli obsadę ryb piaskowych?
Marta
duch
Użytkownik
- Posted: 9 Paź 2007 07:28
Witam.
Obsada mięsozerna kojarzyć się moze na pierwszy rzut z frontosami
-wiem,żę Marta podała to jako przykład,ale nie proponuję kojarzyć frontos ze szkłem 375!.
ale może masz na mysli obsadę ryb piaskowych?
-napiszę jaką ja miałem obsadę przez jakis czas.Na dnie enantiopusy stado 15 sztuk a w toni 30 sztuk cyprichromis jumbo kitumba neon head.Widok naprawde ciekawy:).
Propozycje innych obsad znajdziesz bez problemu na forum,nie podaję innych,ponieważ staram się pisać jedynie o tym co sprawdziłem na własnej(a może rybiej:)) skórze.
Andrzej.
czacza
Użytkownik
- Posted: 9 Paź 2007 08:19
Witam ponownie i dziękuję za wszystkie uwagi, pisząc "mięsożerna" mam na myśli inne niż Tropheus (te już posiadam :-) ), w grę wchodzą jakieś Altolamprologusy (Calvus, Compressiceps), w toń jakieś Cyprichromisy, coś z Lamprologusów i Neolamprologusa. Tylko które z którymi łączyć i w jakich ilościach.
Pozd
Mariusz K
czacza
Użytkownik
- Posted: 9 Paź 2007 08:29
Zapomniałem jeszcze Julidochromisach, na tych mi bardzo zależy
Pozd
Mariusz K
Lenek
Użytkownik
- Posted: 11 Paź 2007 16:28
Może na początek 6 sztuk alto (poczekać aż się dobiorą) do tego 15 paracyprychromisów, i jakieś naskalniaki.
Forum Tropheus Tanganika
/
Inne ryby tanganickie
/ Nowy zbiornik - jaka obsada
↑
Twoja wypowiedź
?
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą tutaj pisać. Zaloguj się przed napisaniem wiadomości albo
zarejstruj
najpierw.
Archiwum
Tropheini
Inne ryby tanganickie
Technika akwarystyczna
Żywienie i choroby ryb
Literatura
Sprawy ogólne
Jezioro Tanganika
Uwagi Dotyczące Funkcjonowania Forum
REGULAMIN FORUM