-
Forum
-
Odpowiedz
-
Szukaj
-
Statystyki
-
Faq
-
Forum Tropheus Tanganika
/
Inne ryby tanganickie
/
Witam ponownie
heros
Użytkownik
- Posted: 19 Paź 2007 15:18
Witam ponownie.
Nareszcie..... po lapczywym czerpaniu wiedzy na temat biotopu Tanganiki z roznych dostepnych mi zrodel zaczolem zarybiac zbiornik.
Na poczatek wposcilem 6szt. N. leleupi, poszukuje jeszcze J.marlieri
ale nigdzie nie moge ich dostac :(. Zrezygnowalem z A.calvus na rzecz muszlowcow tylko jeszcze nie podjolem decyzji co do gatunku, zastanawiam sie nad L.ocellatus lub N.multifasciatus tylko nie wiem ile mogl bym ich trzymac w swoim zbiorniku (100/50/50).
W tylnych rogach akwarium ulozylem usypiska skalne dla naskalników i szczelinowców które dzieli okolo 15cm. przerwa postaram sie zamiescic zdjecia kiedy dojde do tego jak:P.
Jeszcze chcialem sie spytac po osiagnieciu jakich rozmiarow N. leleupi dobieraja sie w pary i osiagaja dojzalosc plciowa??
Pozdrawiam Piotrek.
Lenek
Użytkownik
- Posted: 20 Paź 2007 15:25
Z tego co dowiedziałem się od innych użytkowników to te leleupi to chyba przesada, ale nich inni się wypowiedzą.
heros
Użytkownik
- Posted: 20 Paź 2007 18:19
A nie dopisalem z N.leleupi zostanie tylko jedna para tak tak samo jak J.marlieri (jesli je gdzies dostane)
Lenek
Użytkownik
- Posted: 20 Paź 2007 18:20
Poszukaj na tan-mal, sklepmalawi.pl i na tropheusie - powinny być.
heros
Użytkownik
- Posted: 20 Paź 2007 18:46
No szukam szukam caly czas ale troche boje sie zmawiac ryby przez internet, przestylka itp. I nie wiem jakie te muszlowce ale chyba jednak multifasciatus tylko nie wiem ile sztuk moge ich u siebie trzymac.
duch
Użytkownik
- Posted: 20 Paź 2007 19:10
Poszukaj na tan-mal, sklepmalawi.pl i
-drobna uwaga jak mogę:),ten cytacik chyba nie jest do końca zgodny z regulamninem:)
jeszcze nie podjolem decyzji co do gatunku, zastanawiam sie nad L.ocellatus lub N.multifasciatus
-specem od muszlaków nie jestem,ale miłem multiki i mam wrażenie że nie będzie im najlepiej z lelupi i naskalnikami,ale tutaj niech lepiej wypowie się ktoś bardziej obyty w temacie.
Andrzej.
rambowskixx
Użytkownik
- Posted: 21 Paź 2007 10:10
No szukam szukam caly czas ale troche boje sie zmawiac ryby przez internet, przestylka itp.
Zauważ że Tanganika nie jest nadal zbyt popularnym hobby i zakupów ryb w 90 procentach dokonuje się właśnie przez internet. Następnie bardzo często jadą do nas pociągami czy autobusami przez pół Polski(uważam że przesyłka konduktorska to bezpieczniejsza forma transportu niż własnym autem). Sam również ostatnio raczej w ten sposób dokonuję zakupów.
Łukasz
heros
Użytkownik
- Posted: 23 Paź 2007 08:34
Mam pytanie odnosnie moich N. leleupi.
Z 6szt. które wposcilem, trzy z nich obraly rewir, dwa w rumowiskach skalnych w rogach akwarium a trzeci po srodku za muszlami winniczkow. 3 pozostale sa nieustanie przeganiane i "siedza" lewym przednim rogu akwarium. Czy w tak zaistnialej sytuacji powinienem wylowic te trzy zdominowane rybki a pozostale zostawic. Dodam jeszcze ze trzem osobnikom ktore obraly swoje rewiry zakonczenia pletw piersiowych zmienily kolor na lekko opalizujacy niebieski.
Forum Tropheus Tanganika
/
Inne ryby tanganickie
/ Witam ponownie
↑
Twoja wypowiedź
?
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą tutaj pisać. Zaloguj się przed napisaniem wiadomości albo
zarejstruj
najpierw.
Archiwum
Tropheini
Inne ryby tanganickie
Technika akwarystyczna
Żywienie i choroby ryb
Literatura
Sprawy ogólne
Jezioro Tanganika
Uwagi Dotyczące Funkcjonowania Forum
REGULAMIN FORUM