-
Forum
-
Odpowiedz
-
Szukaj
-
Statystyki
-
Faq
-
Forum Tropheus Tanganika
/
Inne ryby tanganickie
/
czy poradzą sobie ?
Lenek
Użytkownik
- Posted: 10 Lis 2007 10:47
Mam takie pyt. czy młode calvusy (3cm) poradzą sobie z Lamprologus caudopunctatus Moliro(odłów) i L.ocellatus (odłów) ??
Sendog
Użytkownik
- Posted: 10 Lis 2007 14:43
Altolamprologusy mają (trudno to nazwać) swego rodzaju pole osłabiające agresję innych ryb. Są bardzo rzadko atakowane a raczej jedynie straszone - nie widziałem ryby która czynnie atakuje altolamprologusa. Ich charakterystyczna poza tzw. stanie na ogonie i zgiecie ciała działa na inne gatunki bardzo kojąco :)
Myślę, że małym calvusomnic nie grozi choć caudopunctatus to agresywne ryby. Jeżeli Twoje akwarium to coś więcej niż terytorium caudo to małe calvusy na pewno sobie poradzą.
Pozdr
Krzysiek
bemben
Użytkownik
- Posted: 10 Lis 2007 16:40
Cześć,
W 240 l miałem 2 pary dorosłe Compresicepsów Chumbu+Parę L.Ocellatus+Parę Caudo, wszytskie z odłowu i cztery młode Calvusy 4cm. 3 z nich miały sie dobrze jeden dostawał od kolegów Calvusów i reszty. Caudo interesowały się tylko sobą i swoim terytorium. Ocellatus (był ostry)próbował je atakować, ale z czasem jak rosły radziły sobie coraz bardziej.
pozdr, k
Lenek
Użytkownik
- Posted: 10 Lis 2007 16:44
Ja też planuje podobną obsadę do 240l tylko zamiast Compresicepsów calvusy w ilości 6szt. młodych F1.
Forum Tropheus Tanganika
/
Inne ryby tanganickie
/ czy poradzą sobie ?
↑
Twoja wypowiedź
?
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą tutaj pisać. Zaloguj się przed napisaniem wiadomości albo
zarejstruj
najpierw.
Archiwum
Tropheini
Inne ryby tanganickie
Technika akwarystyczna
Żywienie i choroby ryb
Literatura
Sprawy ogólne
Jezioro Tanganika
Uwagi Dotyczące Funkcjonowania Forum
REGULAMIN FORUM