Forum Tropheus Tanganika
 - Forum - Rejestracja - Szukaj - Statystyki - Faq -
Inne ryby tanganickie Forum Tropheus Tanganika / Inne ryby tanganickie /

Aulonocara Fire Fish

Autor hunk
Użytkownik
#1 - Posted: 2 Gru 2007 21:04 
Witam.
czy ta ryba występuje tez jezioze Tanganika ??
http://www.fire-fish.de/

Autor Vepsik
Użytkownik
#2 - Posted: 2 Gru 2007 21:06 - Edytowany przez: Vepsik 
A wystarczyło sprawdzić jedną rzecz:

Aulonocara - rodzaj słodkowodnych ryb z rodziny pielęgnicowatych z rzędu okoniokształtnych. Występują endemicznie w afrykańskim jeziorze Malawi (Niasa). Wszystkie ryby z rodzaju Aulonocara są pyszczakami zaliczanymi do grupy Utaka.

I pogrzebać na stronie, którą podałeś:
http://www.fire-fish.de/Seiten/stockliste.html

I wszystko jasne...

Autor hunk
Użytkownik
#3 - Posted: 2 Gru 2007 21:11 
niestety jestem cięki w niemieckim :(

Autor Alex
Użytkownik
#4 - Posted: 2 Gru 2007 21:16 
niestety jestem cięki w niemieckim

W ortografii niestety tez.Na www.google.pl tez wystarczyło wpisac i masz w jezyku polskim jak na dłoni.

Autor duch
Użytkownik
#5 - Posted: 2 Gru 2007 21:21 
Hunk.
A mógłbyś najpierw zastosować się do rad z innych tematów jakie już zdążyłeś tu założyć i poczytać trochę o Tanganice.
Jak narazie nie robisz niczego tylko rzucasz swoje kolejne cudowne pomysły!Mógłbyś to przynajmniej robić w jednym temacie a nie zaśmiecać forum!
Andrzej.

Autor hunk
Użytkownik
#6 - Posted: 2 Gru 2007 21:33 
myslalem ze foum służy do dyskuji, pisaniu o swoich pomysłach i problemach. Sądziłem tez ze na tym forum są profesjonalisci którzy pomogą mi w założeniu zbiornika. A jak narazie piszecie więcej o swoich mądrościach i o wyszukiwaniu w google. Ale i tak pozdrawiam Elo

Autor Vepsik
Użytkownik
#7 - Posted: 2 Gru 2007 21:35 
niestety jestem cięki w niemieckim :(

Ja w ogóle nie rozumiem, co tam jest napisane, jednak słowa typu Galerie, czy Stockliste to można intuicyjnie zrozumieć.

Co do Twoich pretensji - faktycznie mógłbyś wszystko w jednym temjacie pisać.

Autor admin
Admin
#8 - Posted: 2 Gru 2007 21:39 
Hunk

To forum to nie fima zakładająca komuś zbiorniki. Jeżeli nie interesuje Cię temat ryb to zatrudnij taka firmę i problem będziesz miał z głowy. To forum dyskusyjne - temat - BIOTOP TANGANICKI.

Polecam zanim zadasz pytanie - opcja szukaj na forum istnieje. Ponadto wiele mozesz przeczytać na naszej stronie www.tropheus.com.pl. Jak coś doczytasz, wtedy pytaj.

Marta

Autor duch
Użytkownik
#9 - Posted: 2 Gru 2007 21:52 
myslalem ze foum służy do dyskuji, pisaniu o swoich pomysłach i problemach.-zgadłeś kolego,ale jeżeli chcesz dyskutować to musisz wiedzieć cokolwiek o tym o czym takowa dyskusja ma się toczyc:)Czyż nie?Nie uważasz,że pytania ltóre zadałeś świadczą o wyłącznie o Twojej niewiedzy i ignoranctwie w temacie akwarystyka?
Sądziłem tez ze na tym forum są profesjonalisci którzy pomogą mi w założeniu zbiornika.-kolego!Rozróżnij pomoc od zrobienia wszystkiego za Ciebie!Teorii nikt nie wbije Ci do głowy.Jak nie zainteresujesz się sam tematem to daruj sobie akwarium.jeżeli czytając złapiesz bakcyla to wtopiłeś:) na wieki jak my wszyscy.
Więc bez obrażania się :) bierz się za robotę i jak wrócisz pełen wiedzy będziemy mieli o czym podyskutować:)
Andrzej.

Inne ryby tanganickie Forum Tropheus Tanganika / Inne ryby tanganickie / Aulonocara Fire Fish Top
Temat został zamknięty. Nie możesz tutaj odpowiadać.

Forum Tropheus Tanganika Wygenerowane przez Simple Bulletin Board miniBB ®