witam :)
mam prośbę... czy mógłby ktoś określić mi, jakiej płci są moje multiki? mam 60l i docelowo chciałam mieć 2 samce i 4 samiczki. jak narazie mam 3 rybki. wydaje mi się, że to są 2 samce i 1 samiczka. czy mógłby ktoś zweryfikować? ;) podaję linki do zdjęć.
samiczka:
wydaje mi się, że jest to samiczka. jest sporo jaśniejsza od samców, zawsze chowa się do muszli, raczej zawsze do tej samej. jest najmniej płochliwa z wszystkich 3 :)
samiec1:
domniemany samiec ;) jest najbardziej płochliwy. jest ciemniejszy od "samiczki", chowa się przeważnie w wykopanej norce pod piaskowcem. w sumie to nie zauważyłam, żeby wchodził w ogóle do muszli...
samiec2:
mniej płochliwy od tego poprzedniego ;) zajmuje wyraźnie oddzielne terytorium, w innej części akwa. również ciemniejszy od samiczki. ukrywa się w norce pod piaskowcem, lub w muszlch...
samiec 1 i samiczka:
jak macie jakieś pytania to słucham ;) jestem początkującą tangamanką... mam jeszcze pytanie... gdzie w wawie można kupić multiki i w jakich cenach? ja kupowałam w diskus zoo na radzymińskiej po 15 zł. czy faktycznie jest duży problem dla sprzedawcy określić płeć multika?
pozdrawiam, monika :)