Forum Tropheus Tanganika
 - Forum - Rejestracja - Odpowiedz - Szukaj - Statystyki - Faq -
Inne ryby tanganickie Forum Tropheus Tanganika / Inne ryby tanganickie /

126l Tanganika

Autor baryton31
Użytkownik
#1 - Posted: 15 Wrz 2008 22:07 
Witam serdecznie mam pytanie odnośnie obsady do tego zbiornika . Na pewno znajdą się w nim n. brichardi-para. Moje pytanie brzmi czy wchodzą w grę np. para altolamprologus com. shell sumbu lub para brevisów. Z racji niepokornej natury księżniczek wolę zapytać niż potem odławiać ryby :)
Filtracja w zbiorniku będzie dość spora,tz turbo 750 N i jbl cp 250lub 500 ( z racji pojemności -12l skłaniam się bardziej ku niemu )
Z góry dziękuję za wszelkie porady.
Kuba

Autor admin
Admin
#2 - Posted: 16 Wrz 2008 05:43 
Odpowiedż jest szybka. Dla mnie tez zbiornik nie nadaje sie na połączenie księżniczek i shelli. Wg mnie takie połączenie będzie fatalne w skutkach dla alto. A zbiornik 126l jest zbyt mały dla księżniczek, o tym juz pisaliśmy. To ryby tworzące wielopokoleniowe rodziny!

Pomyśł nad innym zestawem ryb

Marta

Autor baryton31
Użytkownik
#3 - Posted: 24 Wrz 2008 18:50 
A co myślicie o takiej obsadzie: para alto "shell", harem multików i para brevisów lub t.temporalisów "shell".

Inne ryby tanganickie Forum Tropheus Tanganika / Inne ryby tanganickie / 126l Tanganika Top

Twoja wypowiedź Click this icon to move up to the quoted message

?
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą tutaj pisać. Zaloguj się przed napisaniem wiadomości albo zarejstruj najpierw.

Forum Tropheus Tanganika Wygenerowane przez Simple Bulletin Board miniBB ®