Forum Tropheus Tanganika
 - Forum - Rejestracja - Odpowiedz - Szukaj - Statystyki - Faq -
Inne ryby tanganickie Forum Tropheus Tanganika / Inne ryby tanganickie /

uzupełnienie obsady 650l

Autor sudan
Użytkownik
#1 - Posted: 11 Lut 2009 14:02 
Teraz wygrzebałem się do końca z budowy i chciałbym się bardziej w niego zaangażować. Od roku pływają w nim :

Altolamprologus calvus 8 szt, Neolamprologus cylindricus 8 szt, Neolamprologus caudopunctatus 4 szt, Neolamprologus leleupi 5 szt. Ryby kupowałem jako młode, tylko lelupy sa ze starego zbiornika.

Może ktoś ma pomysł na uatrakcyjnienie obsady, nie do końca mam rozeznanie chocby z dostępnością. Zbiornik ma troche nietypowe wymiary, no ale nie dało rady inaczej.

Autor sudan
Użytkownik
#2 - Posted: 11 Lut 2009 14:05 
Część obcieło przepraszam.

Zbiornik 220x45x65. 2 filtry kanistrowe. Lampa UV zakupiona, nie wiem czy bedzie używana. Światło 1 HQI 150.

Autor admin
Admin
#3 - Posted: 11 Lut 2009 14:42 
Witaj

Przy tej wysokości zbiornika -65 cm spokojnie możesz dodać stado Cyprichromis lub Paracyprichromis.

UV chyba nie jest potrzebna...

Marta

Autor sudan
Użytkownik
#4 - Posted: 14 Lut 2009 08:21 
UV wczoraj podlaczylem, na razie nie jest wlaczone. W koncu tez polaczylem przewody do podmiany wody (cwiercautomat:)

Zapomnialem ze plywaja jeszcze Neolamprelogus tetracanthus gold, te rosna jak na drozdzach. Klopot ze z 3 samce i 1 samica. Dobrana para i 2 samce notorycznie przeganiane, nawet w tak dlugim zbiorniku samiec z dobranej pary wybiera sie na wycieczki w celu spacyfikowania przeciwnikow, co odbija sie na wzroscie srodkowego samca. No ale ryby sliczne.

Cyprichromis lub Paracyprichromis ? A mozna cos wiekszego plywajacego w toni ?

Autor marti
Użytkownik
#5 - Posted: 14 Lut 2009 09:10 
Neolamprelogus tetracanthus gold

A co to za odmiana "Neolamprelogus tetracanthus gold", nigdy nie widziałem tej odmiany ?

Możesz wkleić zdjęcie ?

Autor admin
Admin
#6 - Posted: 14 Lut 2009 09:32 
A moze chodzi o N. sexfasciatus Gold?

sudan

Masz bardzo wąski zbiornik trudno Ci więc oferować np. Haplotaxodon

Marta

Autor sudan
Użytkownik
#7 - Posted: 14 Lut 2009 09:35 
Hmm znajomy przywiozl mi je z czech, zna sie na rzeczy wiec watpie zeby sie pomylil. Wieczorem sprobuje cyknac fotke, musze dzisiaj troche pogrzebac w zbiorniku, a one pomimo rozmiarow sa plochliwe. Na szczescie sa łakome.

Autor marti
Użytkownik
#8 - Posted: 14 Lut 2009 09:40 
znajomy przywiozl mi je z czech ...

A to możliwe, Czesi maja bardzo dziwne nazwy handlowe i dużą inwencję twórczą ;)

Autor sudan
Użytkownik
#9 - Posted: 1 Mar 2009 12:01 
Praca mnie wykonczy. Przepraszam ze tyle to trwalo. Zrobilem zdjecia, ale uczciwie robilem je po raz pierwszy i nie sa nawet przyzwoitej jakosci.

sudan.mojalbum.com.pl

Inne ryby tanganickie Forum Tropheus Tanganika / Inne ryby tanganickie / uzupełnienie obsady 650l Top

Twoja wypowiedź Click this icon to move up to the quoted message

?
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą tutaj pisać. Zaloguj się przed napisaniem wiadomości albo zarejstruj najpierw.

Forum Tropheus Tanganika Wygenerowane przez Simple Bulletin Board miniBB ®