Forum Tropheus Tanganika
 - Forum - Rejestracja - Odpowiedz - Szukaj - Statystyki - Faq -
Inne ryby tanganickie Forum Tropheus Tanganika / Inne ryby tanganickie /

jaka ilosc na akwarium?

Autor fragile
Użytkownik
#1 - Posted: 21 Kwi 2009 13:12 
ema.mam akwarium o poj. 120 litrow mam juz w nim pare ryb Lamprologus ocellatus(niesamowite ryby) chcialem jeszcze do nich kilka ryb Julidochromis transcriptus,ale...ile owych ryb mozna trzymac w takim zbiorniku bo sa rozne opinie na ten temat...tylko pare czy wicej,dzieki z gory.

Autor admin
Admin
#2 - Posted: 21 Kwi 2009 17:07 
Witaj

Wszystko zalezy od aranzacji zbiornika. Gdy stworzysz strefy skaliste to wtedy możesz pokusić sie o parę J. transcriptus. Czy wszystko będzie ok? trudno odpowiedzieć, to zależy od temperamentu indywidualnego ryb, w tym wypadku julidochromisów.

P.s.

Na naszy forum określenia typu "emo" nie należą do zwyczajowego słownika - to może juz zauważyłeś?

Marta

Autor fragile
Użytkownik
#3 - Posted: 21 Kwi 2009 18:39 
czesc.widze ze napisalem a raczej zamotalem...wiem ze mozna trzymac te dwa gatunki razem,pytanie ile par Julidochromis transcriptus moge razem...bo sa agresywne wobec siebie.choc niektorzy twierdza ze jesli zbornik jest wiekszy niz 80 l.to mozna nawet 2 pary.co do aranzacji zbiornika,kamienie ulozone na tylnej szybie dajace kryjowki czy jakskinie.ktos moze probowal trzymac wiecej niz jedna pare razem?
a dla Pani Marty "ema" skrot od "siema" dosc populary w srod mlodziezy...ale obiecuje ze nie bede go juz wicej uzywal na forum.dziekuje z gory

Autor admin
Admin
#4 - Posted: 21 Kwi 2009 18:53 
Jednaparę:))

a dla Pani Marty "ema" skrot od "siema" dosc populary w srod mlodziezy...ale obiecuje ze nie bede go juz wicej uzywal na forum

Wiesz mam dorastajace dzieci i wiem co to emo, siema, itp...:))

Marta

Inne ryby tanganickie Forum Tropheus Tanganika / Inne ryby tanganickie / jaka ilosc na akwarium? Top

Twoja wypowiedź Click this icon to move up to the quoted message

?
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą tutaj pisać. Zaloguj się przed napisaniem wiadomości albo zarejstruj najpierw.

Forum Tropheus Tanganika Wygenerowane przez Simple Bulletin Board miniBB ®