Forum Tropheus Tanganika
 - Forum - Rejestracja - Odpowiedz - Szukaj - Statystyki - Faq -
Inne ryby tanganickie Forum Tropheus Tanganika / Inne ryby tanganickie /

Pytanie o Frontosy

Autor maciekzg
Użytkownik
#1 - Posted: 14 Sier 2009 21:52 
Witam, czy istnieje możliwość trzymania Frontos w 200L akwarium np. jeden samiec + dwie samice, czy jednak musi być minimum to 300L

Autor baryton31
Użytkownik
#2 - Posted: 14 Sier 2009 22:18 
Mam nadzieję ,że Cię nie urażę ale to pytanie z typu: czy można trzymać welona w kuli? To tłumaczy czemu jeszcze nikt Ci nie odpowiedział.
Pozdrawiam i odradzam tak małe akwaria, to duża i stadna ryba.
Kuba

Autor admin
Admin
#3 - Posted: 15 Sier 2009 07:31 
Witam, czy istnieje możliwość trzymania Frontos w 200L akwarium np. jeden samiec + dwie samice, czy jednak musi być minimum to 300L

Czyżby pokłosie pewnego artykułu z Magazynu Akwarium?

maciekzg

Czy widziałeś kiedyś dorosłe frontozy?

Marta

Autor maciekzg
Użytkownik
#4 - Posted: 16 Sier 2009 20:55 
Witam,post umieściłem w imieniu młodszego brata,gdyż mi nie udało sie go przekonać,że to zbyt małe akwarium, ale dostał fachowe porady :-)

Autor admin
Admin
#5 - Posted: 16 Sier 2009 22:05 
maciekzg

Powiedz bratu, że można poczytać co najmniej kilka artykułów na temat tych ryb w Tanganika MAGAZYN. To nie tylko bardzo duże drapieżniki, ale dodatkowo stadne i wymagają naprawdę sporych zbiorników.

Dodatkowo, aby więcej nie powtarzały się "fachowe" uwagi o możliwości trzymania tych ryb w 300l napisałam artykuł, który ukazał się w sierpniowym Magazynie Akwarium.

To wspaniałe ryby:))

Marta

Inne ryby tanganickie Forum Tropheus Tanganika / Inne ryby tanganickie / Pytanie o Frontosy Top

Twoja wypowiedź Click this icon to move up to the quoted message

?
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą tutaj pisać. Zaloguj się przed napisaniem wiadomości albo zarejstruj najpierw.

Forum Tropheus Tanganika Wygenerowane przez Simple Bulletin Board miniBB ®