-
Forum
-
Odpowiedz
-
Szukaj
-
Statystyki
-
Faq
-
Forum Tropheus Tanganika
/
Inne ryby tanganickie
/
S. petricola
nuroslaw
Użytkownik
- Posted: 12 Gru 2009 12:29 - Edytowany przez: nuroslaw
Witam.
Od czwartku stałem sie szczęśliwym posiadaczem 4 szt. Synodontis petricola. Powiem jedno - sa znacznie piękniejsze niż na zdjęciach. Mysle że w przyszłym roku, dokupię jeszcze kilka.
No i najlepsze na koniec. Ich widok wystarczył, aby żona zgodziła się..... kupić większe akwarium, no bo gdzies muszą pływać :)
drozd
Użytkownik
- Posted: 12 Gru 2009 12:43
powiedz coś więcej... w jakim zbiorniku je trzymasz? w jakim układzie płci? jakie ryby im towarzyszą?
pzdr,
nuroslaw
Użytkownik
- Posted: 12 Gru 2009 15:07
zbiornik 120/50/60. Co do układu płci ??????? tyle wiem. Okaże się jak podrosną. Maleństwa mają po 3 cm długości
admin
Admin
- Posted: 12 Gru 2009 18:47
Rewelacja Nurosławie.
Z jakimi rybami je masz w tej chwili? Jakieś zdjęcia?
Marta
nuroslaw
Użytkownik
- Posted: 12 Gru 2009 20:34 - Edytowany przez: nuroslaw
pseudo ...tropheusami. jak tylko zaczna chetniej wypływac z pomiedzy skał, to spróbuję pstryknąć jakąś fotę
admin
Admin
- Posted: 12 Gru 2009 21:16
Bardzo jestem ciekawa fotek takich maluchów. To naprawdę rewelacyjne ryby. Chyba nie dziwię się Twojej żonie, ze pozwoliła Ci na większy zbiornik:))
Marta
drozd
Użytkownik
- Posted: 13 Gru 2009 11:19
Maleństwa mają po 3 cm długości
małe petricole wow... a komu udało się je rozmnożyć? z tego co kojarzę to trudna sztuka...
wiele sztuka liczy twoje stadko?
Alex
Użytkownik
- Posted: 13 Gru 2009 12:44
Witam
Ja miałem 6 szt. tych ryb razem z trofeusami i petrochromisami - dosłownie rewelacja.Sumy świetnie się komponowały,i wspaniale wypełniały dno akwarium.Pięknie wyglądało jak wszystkie naraz przepłynęły przez całe akwarium,widok niesamowity.Genialne ryby.
Maciek
admin
Admin
- Posted: 13 Gru 2009 12:57
Niestety obawiam się,że to nie jest naturalne rozmnożenie:(( Chyba, że się mylę?
Marta
nuroslaw
Użytkownik
- Posted: 14 Gru 2009 09:37 - Edytowany przez: nuroslaw
Moje maleństwa. Niestety nie udało się mi pstryknąć w miarę ostrego zdjęcia jak pływają w grupie
(za wesołe, za szybkie)
Jakość zdjęć świadczy o ich naturalności :) czyli amatorszczyźnie fotografa, ale sami tego chcieliście.
admin
Admin
- Posted: 14 Gru 2009 09:55
Są śliczne:))
Marta
Forum Tropheus Tanganika
/
Inne ryby tanganickie
/ S. petricola
↑
Twoja wypowiedź
?
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą tutaj pisać. Zaloguj się przed napisaniem wiadomości albo
zarejstruj
najpierw.
Archiwum
Tropheini
Inne ryby tanganickie
Technika akwarystyczna
Żywienie i choroby ryb
Literatura
Sprawy ogólne
Jezioro Tanganika
Uwagi Dotyczące Funkcjonowania Forum
REGULAMIN FORUM