Idąc Twoim tropem myślowym nikt nie jeździłby Hyundaiem (Aqua Nova)- 100% samochodó kupowanych to byłoby Audi , Mercedes czy BMW (Eheim)
A skąd taki wniosek ?
Ja nigdzie nie napisałem że nie nalezy kupowac gorszych marek, wręcz przeciwnie, powyżej napisałem tak :
Każdy ma prawo wyboru, a jak widać po poziomie rozwoju gospodarki Chin, cena towarów ma znaczenie dla sporej populacji.
Uważam jedynie że produkty uznanych w świecie marek gwarantują lepszą jakość niż firmy krzaki a w dodatku chińskie, to wszystko.
Nie pisałem że mają je kilka tygodni :)
Nie napisałeś Krzyśku, ale inaczej być nie może, gdyż ta chińska firma jest od niedawna na naszym rynku.
Znasz kogoś u kogo Eheim pracuje kilkadziesiat lat bezawaryjnie? :)
Znam dziesiątki takich osób, a jedną z nich jestem ja.
Używam od lat filtrów marki Eheim i miałem różne modele z róznych lat produkcji. Obecnie mam kilka filtrów Eheim , min filtr E. 2211 podłaczony przy kotniku z roku 1989. Jest bezgłośny, bezawaryjny i pracuje doskonale.
Poza tym wystarczy przejrzeć Allego i oferowane filtry marki Eheim.
Na części aukcji własciciele pokazują zdjęcie emblematu z danymi sprzedawanego filtra. Dwie pierwsze cyfry nr serii to rok produkcji. Wiele z tych cyfr to np. 90, 91, 92, oznacza to, że rok produkcji tych filtrów to 1990, 1991, 1992 itd. Przy tym sprzedający gwarantują że te filtry są w doskonałym stanie i pracują bezgłośnie. Jest oczywiście ryzyko że kilku z nich pisze nieprawdę, ale myślę że w wiekszości przypadków jest tak faktycznie jak napisali. |