ja chcialbym miec najbardziej te ryby co napisalem powyzej i wiem ze ryby n.leleupi i j.regani wykazuja duza agresje wewnatrzgatunkowa i na poprzednim forum milem tak dobrane ryby:
1.Neolamprologus leleupi 6x
2.Altolamprologus Compressiceps 4x zostawie tylko pare
3.Altolamprologus Calvus 4x zostawie tylko pare
4.Neolamprologus Sexfasciatus Mpimbwe Gold 4x zostawie tylko pare
5.Paracyprichromis nigrinnis 10x
6.Julidochromis regani 4x zostawie tylko pare
7.Callochromis macrops Ndole 10x
ale po dluzszych konsultacjach doszedlem do wniosku ze to za duzo gatunkow wiec chcialem ja zredukowac!!!!
chcialem napisac na tym forum jak proponowal drozd ale mi sie pomylilo i napisalem w
www.tropheus.pl a tam doradzili mi zebym mial naskalnikow regana i szczelinowcow leleupi od 8 do 12 sztuk bo ich wogole nie bedzie widac a Paracyprichromis nigrinnis 30-40 sztuk wiec troche zglupialem!!
Ale raczej chcialbym trzymac te ryby i z tego co czytalem to naskalnikkom i szczelinowcom zyje sie dobze razem i nie wchodza sobie w droge. Paracyprichromis nigrinnis zyja w toni wodnej wiec wiekszosci ryb nie przeszkadzaja a Callochromis macrops Ndole grzebia sobie w piasku i to nad dnem spedzaja wiekszosc czasu. Weic wedlug mnie chyba sie to wszystko klei ale jeszcze musze sobie o nich poczytac bo narazie wszystkiego nie zdarzylem:):):):)
Wiec z tego co mowicie lepiej juz nic nie dokladac????a regani i leleupi kupic po 4 sztuki i zostawic 1 pare?