-
Forum
-
Odpowiedz
-
Szukaj
-
Statystyki
-
Faq
-
Forum Tropheus Tanganika
/
Inne ryby tanganickie
/
112l. Neolamprologus Leleupi
annowa
Użytkownik
- Posted: 23 Kwi 2016 11:56
Witam, czy w akwarium wielkości 80x35x40 cm mogę docelowo mieć dobraną parę neolamprologus Leleupi oraz parę mniejszych muszlowców jak np. neolamprologus brevis , neolamprologus multifasciatus czy lamprologus ocellatus ? Czyli dwie pary jedna szczelinowca plus jedna muszlowca? Oczywiście z tyłu szczelinowce miałyby wystrój w postaci skałek a muszlowce swoje muszle z przodu i po bokach. Woda w moim mieście jest twarda i idealna dla ryb z tanganiki. (7.3 ph, gh 23 , 15 kh)
marek
Użytkownik
- Posted: 23 Kwi 2016 15:49
No niestety akwarium zbyt małe jak dla Leleupi w ogóle a muszlowce w ich towarzystwie byłyby tylko przez nie ciągle nękane.
annowa
Użytkownik
- Posted: 23 Kwi 2016 16:22
Czyli same muszlowce mogą być w takim akwarium? Nie da rady akwarium jednogatunkowe z Leleupi?
marek
Użytkownik
- Posted: 24 Kwi 2016 08:53 - Edytowany przez: marek
Same muszlowce tak. Ja osobiście wpuściłbym na początek jedną dobraną perę, która w dość krótkim czasie stworzyłaby kolonię rybek lub sześć młodych, z których powinna się dobrać przynajmniej jedna parka. Sześć to taka optymalna liczba na początek. Ktoś tu kiedyś przedstawił taką statystykę od ilu rybek zacząć żeby właśnie coś się dobrało i było to sześć. A co do Leleupi no to tak jak już napisałem. Baniaczek za mały.
Forum Tropheus Tanganika
/
Inne ryby tanganickie
/ 112l. Neolamprologus Leleupi
↑
Twoja wypowiedź
?
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą tutaj pisać. Zaloguj się przed napisaniem wiadomości albo
zarejstruj
najpierw.
Archiwum
Tropheini
Inne ryby tanganickie
Technika akwarystyczna
Żywienie i choroby ryb
Literatura
Sprawy ogólne
Jezioro Tanganika
Uwagi Dotyczące Funkcjonowania Forum
REGULAMIN FORUM