Takie tło jak piszecie-już raz zrobiłam-wyszło nawet całkiem całkiem-oczywiście inne w nim dekoracje umieściłam niż te potrzebne do trofciarni.
Muszę to jeszcze przemyśleć-bo wiecie co-nie widziałam kilka dni trofciarni-i spojrzałam sie na nia teraz świeżym okiem.
No i tak-tło faktycznie jest niewidoczne gdy pali się światło nad akwa.Ale za to wydobyła sie jakaś niesamowita głebia wody.Ryby wygląają prześlicznie,a zachowują sie jakby dostały skrzydeł-mają o wiele więcej miejsca w akwa-i tym jest to spowodowane-oraz odświeżeniem i usunięciem toksyn--dosłownie nie te ryby.Nawet eretmodusy i tanganikodusy przestały sie gonić.No i Ilangi zebrały sie do tarła-,nie mówiąc juz o tarle i inkubacji eretmodusków.No i bulaków.
Całkiem inaczej zachowują sie ciprichromisy.Zrobiły się wścibskie niczym trofcie.
Jeden z glonojadow który miał miejsce na półce skalnej na tle-przekopuje całą tylną szybę chcąć się tam dostaćCzasami jest burza piaskowa.
Trofcie non stop rzucają piachem-i jeszcze nigdy tak jak teraz nie zachowywały się.osłownie -jakby miały skrzydła.A jakie mają teraz piękne kolory.
No i nawet owalna szyba-przez którą nic nie było widać-gdy tło było w środku-teraz nie rozmazuje tak widoczności.
Natomiast gy jest dzień ,widno w pokoju,i nie pali sie światło nad akwa-to tło jest widoczne-i wiadać głębię.Możliwe że gdyby nad nim wówczas paliło sie światło-to było by jeszcze ładdniej.
Zrobię fotki trofciarni-to Wam pokaże.
Kupiłam takie końcówki do montażu jażeniówki-każdą długość lampy można podłączyć do nich.i zobaczę jak to będzie i nim.
No i stara prawda-że nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło.Napracowałam sie-ale ryby widać zadowolone bardzo.
Widzę teraz jak ważne jest by Trofcie miały odpowiednią przestrzeń.Moje akwa profilowane niby 375 litrów-a tak na prawę to 350,ale z tym tłem w środku to i nawet jak 240.-a to było zdecydowanie mało
Na pewno zrobię takie tło jak piszecie do akwa z Telmatochromisami-
Tamto malowałam lakierami w aerozolu a potem pociągnęłam lakierem bezbarwnym wodnym.Dziury wypalałam rozpuszczalnikiem
Wasze tła dały bardzo łany efekt-dzięki za rady.