Witam. Tym razem moje pytanie dotyczy pokrywy z oświetleniem. Zamowilam pokrywe, bedzie w czwartek. Rozmawialam dzisiaj z kolego kt ma palety. Mowil mi ze ma pokrywe przerobiona. Podobno robi sie to zeby mozna sterowac swietlowkami kazda osobno. Nie spotkalam sie z takim czyms jeszcze i tu pytanie do Forumowiczow czy stosujecie u siebie takie praktyki???? Ze np. ustawia sie godziny w ktorych dana swietlowka ma swiecic i jaka iloscia mocy. Nie wiem czy to prawda, jezeli tak to pewnie trzeba do tego kupic jakis elektroniczny programator.
Boje sie ze jak przerobie taka pokrywe to jakby si cos popsulo to strace gwarancje i nie wiem czy warto cos takiego robic.
tak na marginesie oddalam koledze 2 bemby dorosle i 5 malych mixow. Zostaly tylko te rybki ktore ilay byc Kasangami. Dolozylam mikrozorium, podmiana, witaminy. Jedna swietlowke owinelam folia aluminiowa, bo jak wyjelam to nie swiecila 2. Kupilam nowa swietlowke lagodniejsze swiatlo, tamta jak owinieta to jest efekt jakby swiecila sie jedna. @ dni nie karmilam, swiatla tez nie palilam. I dzisiaj zauwazylam ze po wyjeciu bemb yby sie inaczej zahowuja, plywaja razem w 1 gromadzie, zmienilo sie tez ich wybarwienie, wygladaja jak Chimba !!!!!!!. Dokladnie jak na zdjeciu z Tanganka Magazyn na str 32. Chyba zostawie na poczatek to stadko, a w miare nabrania doswiadczenia dokupie 2 zbbiornik.
W czwartek bedzie akwa + pokrywa + szafka :)))))) |