winiar
Wiem ze korzenie sa nie wskazane, ale ten do kt jest roslinka przywiazana ma doslownie 6 cm dl i 3 srednicy wiec malutki, nie chcialam juz tej rosliny ruszac bo jakos mi nieudolnie wychodzi przytwierdzanie ich do podloza. Jak tylko zaleje nowy zbiornik to roslinke przeloze i ja wtedy do kamienia przytwierdze. Mam nadzieje ze zdazy sie zakorzenic przez ten miesiac jak akwa bedzie dojrzewac.
Co do filtra niestety nie da rady, bo ten model 2228 bedzie dopiero dostepny po 16 wrzesnia, a akwa zalewam max w pt lub sobote wiec napozniej 6 wrzesnia. Wiec akwa musialoby wytrzymac 10 dni bez filtra, wiec juz musi zostac ten. Ale moze polecicie mi jakis dobry filtr wewnetrzny. Myslalam o jakims eheimie. Np tym, ale nie wiem cy wart swojej ceny:
URL
Ewentualnie wchodzilby w gre jeszcze ten, ale cena wrecz mnie zalamuje, ale moze jest jej wart, jesli ktos sie z nim spotkal toprosze o obiektywna ocene:
URL
Chyba ze ktos z was zna inny dobry ale nie koniecznie tej firmy, bo nie wiem czy ten moj aquael jest dobry.
Nie wiem jeszcze co z tym piaskiem koralowym, podalam linka do aukcji na kt jest opisany ale niestety nikt mi nie odpowiedzial czy bedzie dobry, czy wystarczy, zwykly piasek akwarystyczny, ma on kolor lekko zółty, w sumie taki jak na plazy mamy.
Leszku mam ogromna prosbe, dgybys podal mi gg lub maila, to bym miala jeszcze kilka pytan do ciebie jezelioczywiscie masz czas i ochote. Skoro Andrzej pisze ze swietnie radzisz poczatkujacym to ja jestem chetna na twe rady :)
Andrzej piszesz ze nie przyklaskujesz poczatkujacym, ale chyba kazdy z was byl kiedys poczatkujacym tropheusiarzem. :)
Pozdrawiam i dziekuje wszystkim za rady.
Jak tylo odbiore akwa to wkleje zdjecia. Nawet pustego. Wiem ze dla was 300L to mini baniak, ale uwierzcie przy moim 92 profilowanym wyglada jak olbrzym. W koncu jest 2 x szersze.