-
Forum
-
Odpowiedz
-
Szukaj
-
Statystyki
-
Faq
-
Forum Tropheus Tanganika
/
Technika akwarystyczna
/
mleczna woda
wiki
Użytkownik
- Posted: 15 Maj 2008 18:58 - Edytowany przez: wiki
Witam. Jakie mogą być powody gdy woda mimo umycia akwarium po dwóch dniach robi się jak mleko mimo że jest lany wybielacz optyczny który powinien ją oczyścić?
Vepsik
Użytkownik
- Posted: 15 Maj 2008 19:31
A ile ma to akwarium? Pewnie jest młode. Akwarium się nie myje, a jedynie podmienia wodę. To rzecz normalna w młodych zbiornikach. Podmieniaj wodę regularnie, niedługo przejdzie (jak akwa się jako tako ustabilizuje).
Krzych
Użytkownik
- Posted: 15 Maj 2008 21:03
gdy woda mimo umycia akwarium po dwóch dniach robi się jak mleko
Tak jak napisał Vepsik , wodę w akwarium jedynie podmieniamy.To oznacza , że spuszczamy część wody i dolewamy świeżej.Nie ma czegoś takiego , jak gruntowne mycie.W dojrzałym zbiormiku , tzn takim , gdzie istnieje równowaga biologiczna , woda nie powinna mlecznieć.
Vepsik
Użytkownik
- Posted: 15 Maj 2008 22:21
Czasami może być mniej przezroczysta ale to często efekt przypadkowego przekarmienia, czy niepodmienienia wody. Ja jednak stawiam na niedojrzały zbiornik.
admin
Admin
- Posted: 16 Maj 2008 06:13
A moze jeszcze dodaj
wiki
jakiej wielkości masz zbiornik i jaką filtrację? Zapewne pojawiają się zakwity pierwotniaków?
Marta
wiki
Użytkownik
- Posted: 16 Maj 2008 09:19
Zbiornik ma 60 litrów a filtracja jest 320l/h jest to filter do akwariów o pojemności od 60 do 100 litrów. nie mam żadnych żywych rośli. Mam to akwarium już rok a robi mi się to od trzech tygodni.
admin
Admin
- Posted: 16 Maj 2008 09:30
A moze napisz jednak coś więcej o tym zbiorniku, jaka jest obsada, co robisz - czyli jak podmieniasz wodę, jak często i ile procent?, co dodajesz do wody itp. To wszystko to bardzo istotne informacje.
Marta
Forum Tropheus Tanganika
/
Technika akwarystyczna
/ mleczna woda
↑
Twoja wypowiedź
?
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą tutaj pisać. Zaloguj się przed napisaniem wiadomości albo
zarejstruj
najpierw.
Archiwum
Tropheini
Inne ryby tanganickie
Technika akwarystyczna
Żywienie i choroby ryb
Literatura
Sprawy ogólne
Jezioro Tanganika
Uwagi Dotyczące Funkcjonowania Forum
REGULAMIN FORUM